En konsert som kan redde liv

KONGELIG KORPS: Marinemusikken foran ubåten KNM Utstein på Marinemuseet i Horten.

KONGELIG KORPS: Marinemusikken foran ubåten KNM Utstein på Marinemuseet i Horten. Foto:

Marinemusikken inviterer til stor konsert i Moss kirke. Inntektene går til en innsamling for bygging av ny redningsskøyte.

DEL

Det er byens tre Odd Fellow-losjer, Varna, Folden og Christian Frederik som arrangerer konserten. Dette er et ledd i Odd Fellow-ordenen i Norges markering av eget 200-års jubileum i 2019.

Der er målet å skjenke Redningsselskapet en splitter ny redningsskøyte som får navnet «Odd Fellow III». Det blir en topp moderne skøyte med en prislapp på 40 millioner kroner.

Lars Klevstrand som solist

Konsertbegivenheten skal holdes i Moss kirke fredag 20. oktober og programmet har naturlig nok et maritimt preg. Kongelig Norsk Marines Musikkorps har med seg visesangeren Lars Klevstrand som solist. Han vil framføre noen av visene Erik Bye og Marinemusikken ga ut på platen I dur og brott i 2003, som for øvrig også vant Spellemannprisen.

Under konserten vil Marinemusikken også presentere et variert program med solister fra egne rekker. Andreas Hanson fra Forsvarets stabsmusikkorps vil være gjestedirigent og musikalsk leder.

Nasjonal dugnad

– Alle landets losjer er med på dugnaden og målet er å få inn mest mulig penger for å få realisert prosjektet. Til denne konserten samarbeider vi også med Redningsselskapets Sjøredningskorps Moss, og vi håper på full kirke til støtte for en god sak, sier Finn Saugestad som representerer Chrisitan Frederik-losjen.

En ny og moderne skøyte vil kunne være langt raskere på plass når noe skjer og kan dermed redde liv som ellers kunne gått tapt. Flere av Redningsselskapets store redningsskøyter er nå så gamle at de må erstattes.

Artikkeltags