Med flere utendørs konsertsteder, var været viktig for stemningen på den verdensomspennende musikkdagen med gratisarrangementer. Og stemningen i Moss sentrum var upåklagelig, både inne og ute.

Moss Avis tok hele åpningsrunden, de seks konsertene som satte i gang Musikkfest klokken 12:

I Tivoli Sportsbar skulle  «Fire år med Beatles», med Petur Jonsson, Christian Clasén, Håvard Hagen og Jacob Kverndokk spille i henhold til tittelen. Og det gjorde de fint, selv om de nøyde seg med musikk fra de tre årene 1963, 1964 og 1965.

- Vi var tre småbarnspappaer som ville spille på Musikkfest. Vi manglet bare «George Harrison». Ham fant vi i 13-åringen Jakob Kverndokk, som viste seg å være den største Beatles-kjenner'n i bandet, fortalte Clasén før gruppen entret scenen.

Muntert og oppmuntrende

I foajeen i Parkteatret framførte Kor Artig muntert DeLillos-låten «Sil Vous Plait», i Musikkpaviljongen i Kirkeparken var Krapfoss Hornorkester godt i gang, og hos Café Scala, i uteserveringen ved Moss Hotell, opptrådte Arild Settli.

Inne på Lucky Luke i gågata var punkerne i Hate This i ferd med å pakke sammen etter en minikonsert som publikum roste, og på Queens Pub var rockabillybandet Hot Rod Double i ferd med å gjøre det samme.

Folket koste seg likevel i sola på uteserveringen, vel vitende om at det skulle kommer mer musikk, både klokken 13 og klokken 14.

- Nå er det sol og sommer og vi hyller det som skjer i byen vår. Det er mye trist i Moss, med arbeidsledighet og søppel i havna, men dette tiltaket er derimot positivt, så akkurat nå bare hygger vi oss, sa Siri Øhlschlägel.

Vil gjenta moroa

På vår vei traff vi representanter for de tre arrangørene, Ernst Rolf, Petter E. Fosse og Terje Kinn.

Alle ga uttrykk for det samme: At lørdagens arrangement var en god start på det de vil at blir en tradisjon den første søndagen i juni.

Konseptet Musikkfest er internasjonalt og er gjennomføres i en rekke land:

Musikerne får ikke betalt og publikum får gratis konsertopplevelser denne dagen.