Perfekt start for Musikkfest i Moss

BEATLES: Gruppen Fire år med Beatles spilte på Tivoli Sportsbar. Jacob Kverndokk (13) var samtidig Musikkfests yngste musiker.

BEATLES: Gruppen Fire år med Beatles spilte på Tivoli Sportsbar. Jacob Kverndokk (13) var samtidig Musikkfests yngste musiker. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I nydelig sommervær ble det lørdag arrangert Musikkfest i Moss for aller første gang.

DEL

Med flere utendørs konsertsteder, var været viktig for stemningen på den verdensomspennende musikkdagen med gratisarrangementer. Og stemningen i Moss sentrum var upåklagelig, både inne og ute.

NYTELSE: Publikum koste seg i sola på Queens Pub. Siri Øhlschlägel (fra venstre), Siv Mørch og Jørn Finnebraaten.

NYTELSE: Publikum koste seg i sola på Queens Pub. Siri Øhlschlägel (fra venstre), Siv Mørch og Jørn Finnebraaten. Foto:

Moss Avis tok hele åpningsrunden, de seks konsertene som satte i gang Musikkfest klokken 12:

I Tivoli Sportsbar skulle  «Fire år med Beatles», med Petur Jonsson, Christian Clasén, Håvard Hagen og Jacob Kverndokk spille i henhold til tittelen. Og det gjorde de fint, selv om de nøyde seg med musikk fra de tre årene 1963, 1964 og 1965.

FOR FULL MUSIKK: Krapfoss Hornorkester spilte i Musikkpaviljongen i Kirkeparken.

FOR FULL MUSIKK: Krapfoss Hornorkester spilte i Musikkpaviljongen i Kirkeparken. Foto:

- Vi var tre småbarnspappaer som ville spille på Musikkfest. Vi manglet bare «George Harrison». Ham fant vi i 13-åringen Jakob Kverndokk, som viste seg å være den største Beatles-kjenner'n i bandet, fortalte Clasén før gruppen entret scenen.

Muntert og oppmuntrende

I foajeen i Parkteatret framførte Kor Artig muntert DeLillos-låten «Sil Vous Plait», i Musikkpaviljongen i Kirkeparken var Krapfoss Hornorkester godt i gang, og hos Café Scala, i uteserveringen ved Moss Hotell, opptrådte Arild Settli.

ALENE: Arild Settli spilte på Cafe Scala.

ALENE: Arild Settli spilte på Cafe Scala. Foto:

Inne på Lucky Luke i gågata var punkerne i Hate This i ferd med å pakke sammen etter en minikonsert som publikum roste, og på Queens Pub var rockabillybandet Hot Rod Double i ferd med å gjøre det samme.

Folket koste seg likevel i sola på uteserveringen, vel vitende om at det skulle kommer mer musikk, både klokken 13 og klokken 14.

- Nå er det sol og sommer og vi hyller det som skjer i byen vår. Det er mye trist i Moss, med arbeidsledighet og søppel i havna, men dette tiltaket er derimot positivt, så akkurat nå bare hygger vi oss, sa Siri Øhlschlägel.

Vil gjenta moroa

På vår vei traff vi representanter for de tre arrangørene, Ernst Rolf, Petter E. Fosse og Terje Kinn.

MUNTERT: Kor Artig sang i foajeen på Parkteatret.

MUNTERT: Kor Artig sang i foajeen på Parkteatret. Foto:

Alle ga uttrykk for det samme: At lørdagens arrangement var en god start på det de vil at blir en tradisjon den første søndagen i juni.

Konseptet Musikkfest er internasjonalt og er gjennomføres i en rekke land:

TRO TIL: Punkerne i Hate This fikk skryt for en fengende konsert på Lucky Luke. Fra venstre Christian Jørstad, Emil Sæves Cindahl, Colin Hagen Åkerland og Mats Jørstad.

TRO TIL: Punkerne i Hate This fikk skryt for en fengende konsert på Lucky Luke. Fra venstre Christian Jørstad, Emil Sæves Cindahl, Colin Hagen Åkerland og Mats Jørstad. Foto:

Musikerne får ikke betalt og publikum får gratis konsertopplevelser denne dagen.

Artikkeltags