Det er flere store og lokale navn som nå har blitt foreviget i granitt på fortauet utenfor Parkteatret: Håkon Sæther, Karianne Kjærnes, Linn Olsen, Sofie Bjerketvedt og Åsleik Engmark. De fire førstnevnte er mossinger.

– Veldig, veldig, veldig fortjent. Vi må ta vare på de ressursene som finnes i byen og kapasiteten de har, sier Per-Olav Sørensen ved Parkteatret og Nonstopfestivalen.

Se bildegalleri fra Nonstop-åpningen.
Les også: Disse fikk Walk of Fame-stjerne i 2016

 

Sæther-stjerne

Kulturpersonlighet Håkon Sæther var en som kunne konstatere at hans navn ble avduket under åpningen av festivalen som han selv startet. Festivalen ble arrangert for første gang 2005.

– Dette var kult. Stilig! sier Sæther mens han ser ned på stjernen sin.

– Her har jeg brukt ekstremt mange timer (Parkteatret red.anm.). Jeg begynte med kulturskolen, så gikk jeg hit til Per-Olav Sørensen og Geir Meum Olsen og jobbet masse. Vært med på mange prosjekter så det er kjempegøy, legger han til.

Per-Olav Sørensen er klar på at valget å gi Sæther en stjerne var en enkel vurdering.

– Det var han som startet Nonstopfestivalen så det var ganske var lett. Han er festivalens grunnlegger. Vi tok over hans idé og videreforedlet den, sier han.

Store lokale navn

I tillegg til Sæther, var det fire store artister som fikk sine navn nedfelt for evigheten. Sanger, skuespiller og showartist Karianne Kjærnes smilte bredt under avdukingen.

– Utrolig stas da! Føles som jeg blir satt pris på av byen for det jeg gjør på scenen. Nå har jeg bare lyst til å fortsette i mange år til, sier hun entusiastisk.

– Jeg ble veldig glad og rørt. Det er stort. Veldig hyggelig å bli satt pris på av byen sin, sier sanger, skuespiller og entertainer Sofie Bjerketvedt.

Regissør, instruktør, skuespiller og koreograf fra Moss, Linn Olsen, fikk også en stjerne.

– Ville satt pris på det

Den avdøde komikeren og skuespilleren Åsleik Engmark ble også beæret med sitt navn i en stjerne utenfor Parkteatret.

– Han var også en del av miljøet her i mange år. Han skulle egentlig fått helle i fjor, men hadde ikke tid. Så døde han brått tidligere i år. Stor sorg for hele Norge. Det var viktig å da markere at han også hadde fått en stein. Fem fine navn, sier Per-Olav Sørensen.

Jon Rørmark på plass for å løfte vekk det røde båndet som skjulte turnepartnerens navn.

– Han var veldig glad i det huset her, det vet jeg. Vi var her og gjorde noe og så har han ellers gjort masse her. Dette tror jeg han ville satt skikkelig pris på, sier Rørmark. 

 

Closer-premiere

– Jeg gir mine aller, aller beste ønsker for årets festivalgjennomføring og erklærer den herved for offisielt åpnet. Nå skal det bli gøy! sa ordfører Tage Pettersen til rungende applaus før publikum entret Parkteatret.

Der ble festivalen startet med premieren på den moderne klassikeren Closer med flere tunge skuespillernavn på rollelista. Nicolai Cleve Broch, Andrea Bræin Hovig, Ester Grenersen og Anders Danielsen Lie.

– Nå er det bare for mossinger å komme seg ut og kose seg, lyder oppfordringen fra Per-Olav Sørensen.

Les også: Firkantdrame med utroskap og kjærlighet har premiere i Moss