Klovnen Fez er tilbake, og denne gangen er han en skikkelig mammadalt. Peter Daniel Straus er mannen bak den skøyeraktige klovnen, og med barn i rett aldersgruppe, kan dette være en gøyal opplevelse for hele familien.

Mr. Fez er både klønete og surrete, akkurat slik en klovn skal være. I denne forestillingen får han barna med på leken, de er oppe og danser foran scenen, og latteren sitter løst hos dem. Og ingenting er mer selvfølgelig enn at barn skal le når det er klovneforestilling!

Noen ganger trekker ting litt ut, tar litt for lang tid, og får kanskje også litt for mye voksenfokus. Det merker man også på salen som blir mer stille. Det er rett og slett mindre latter. fordi scenen er såpass langt unna og høyt oppe fra barna, blir disse seansene litt for tunge for det unge publikummet.

Men det er heldigvis ikke mange av disse, og stort sett er det høyt tempo, tull og triks for fulle mugger, og det er ekstra morsomt når Mr. Fez snubler og slår seg. Da roper han på mamma, og blir selvfølgelig trøstet av den utvalgte mammaen i publikum.

Peter Daniel Straus har masser av ansiktsuttrykk og spennende mimikk, og trenger ikke male seg for å være uttrykksfull. Det gir ham spillerom til å ha mange forskjellige følelser og reaksjoner. Han kan alle triksene i boka; sjonglering med kniver og balansekunst med tallerkener. Han er flink til å ha kontakt med publikum, men også her kunne han fokusert kontakten mer mot de minste.

Denne forestillingen, som er Nonstopfestivalens alibi for barn, spiller i dag og i morgen, og er verdt å få med seg.

Mr. Fez og det store trikset

Av og med: Peter Daniel Straus.

Parkteltet, Nonstopfestivalen

Spiller fredag 23/10 og lørdag 24/10