Mossing leder stor operaoppsetning

UTESCENE: Den tidligere tenorsangeren Fredrik Akselberg er produksjonssjef ved Opera Østfold.

UTESCENE: Den tidligere tenorsangeren Fredrik Akselberg er produksjonssjef ved Opera Østfold. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mossingen Fredrik Akselberg er produksjonssjef for Opera Østfolds store oppsetning til neste år; Verdis kjente verk «Il Trovatore».

DEL

-Castingen er kjempespennende og vi er spesielt stolte av å kunne presentere Gaston Rivero som omtales som en av verdens ledende spinto-tenorer, sier Akselberg i en pressemelding.

Rollelisten er sammensatt av internasjonale stjerner, og blant solistene er det også to fra Østfold. Premieren er 12. juni 2019, og operaen har allerede inngått et samarbeid med GöteborgsOperans Kör som består av 46 sangere og er et av Sveriges tre profesjonelle operakor.

To fra Østfold

Blant de mindre rollene er det to østfoldinger. Eirik Grøtvedt er en ung og fremadstormende tenor fra Sarpsborg som har fått rollen som Ruiz. Fredrikstad-sangeren Trond Gudevold gjør et comeback på scenen på Fredriksten festning, denne gang i rollen som Ferrando.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

OPERAKOR: GöteborgsOperans Kör er et av Sveriges tre profesjonelle operakor.

OPERAKOR: GöteborgsOperans Kör er et av Sveriges tre profesjonelle operakor. Foto:

Mezzosopranen Olesya Petrova er en storslått sangerinne som reiser rundt i verden på de store scenene som Arena di Verona, Metropolitan Opera House i New York, og Teatro Real de Madrid for å nevne noen. Nå kommer hun til Fredriksten festning i Halden.

 Il Travatore ble uroppført i Roma i 1853, og er en dramatisk opera der rammen er en heftig borgerkrig som raser mellom opprørere og makthavere. På den ene siden står grev Luna som representant for den bestående orden – på den andre siden står frihetskjemperen og trubaduren Manrico. Allikevel er det hevn som kanskje står mest sentralt i Il Travatore der Azucena, heksens datter, forkuller en liten gutt som hevn for morens død. Femten år senere sverger grev Luna på farens dødsleie at han skal finne Azucena og hevne sin brors, den lille guttens, død.

Artikkeltags