Humorshow med glade damer på tur

BLIDE DAMER: Anne Marie Ottersen (til venstre) og Brit Elisabeth Haagensli er klare for å dele sitt smittende humør. (Pressefoto)

BLIDE DAMER: Anne Marie Ottersen (til venstre) og Brit Elisabeth Haagensli er klare for å dele sitt smittende humør. (Pressefoto)

Artikkelen er over 2 år gammel

Lattermusklene får nok kjørt seg når ringrevene Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli lørdag kveld setter i gang humorshowet «De glade damene på tur» på Parkteatret.

DEL

Showet er oppfølgeren til Gammel dame er vond å vende med den fine vestkantfruen Lillemor og arbeiderklassekvinnen Maggi på Mosedotten sykehjem. Konfliktene sto i kø, og damene irriterte hverandre grenseløst, men til sist oppsto det vennskap mellom de to.

I det nye showet blir det nok en gang et møte med Maggi og Lillemor. Nå skal damene på sydenferie, nærmere bestemt til Gran Canaria. Her opplever de mer eller mindre det som oppfattes som den morsomme siden av en sydenferie.

– Det blir servert komiske situasjoner i fleng, men det er ikke bare full fres hele tiden. Publikum kommer også under huden på damene og får vite mer om hva de sliter med bak skallet. Det er en sår klangbunn i deres situasjon, og stikkordet er ensomhet, sier regissør Tom Sterri, som tror at dette nok kan fremkalle noen våte øyekroker.

Morsomme humorpenner

Bak forestillingens manus står noen av Norges morsomste humorpenner: Pål Kvammen, Tom Sterri, Rune Dahl Bjørnsen, Per Inge Torkelsen, Kjetil Kooyman og Karsten Fullu.

Anne Marie Ottersen har vært ansatt på Nationaltheatret siden 1970, og er kjent fra en lang rekke roller, både på teaterscenen, film og TV. Mange husker henne fra situasjonskomedier som Fredrikssons Fabrikk og Holms, men hun er nok aller mest kjent som en av hustruene i de tre filmene om Hustruer, som hun også har mottatt Amandaprisen for.

Brit Elisabeth Haagensli er både skuespiller og sanger, kjent fra en lang rekke teater- og revyoppsetninger, TV-serier og filmer. Hun fikk blant annet Amanda for beste kvinnelige skuespiller i 1999, for sin rolle i filmen Absolutt Blåmandag. Men hun har først og fremst markert seg som en sentral skikkelse i moderne revy, både på Chat Noir og i samarbeid med Dizzie Tunes. Mange husker henne også fra situasjonskomedien Fredrikssons Fabrikk.

Artikkeltags