Gå til sidens hovedinnhold

Momentum og Lyse Netter skal samarbeide

Artikkelen er over 2 år gammel

Kunstbiennalen Momentum og musikkfestivalen Lyse Netter skal foregå samtidig til neste år. Det lukter det lokalt kultursamarbeid av.

Den nordiske biennalen for samtidskunst, Momentum, arrangeres for tiende gang i 2019. Åpningsdagen sammenfaller med festivalen Lyse Netter som går av stabelen for andre gang i Albyparken ved Galleri F 15.

– «Momentum 10 The Emotional Exhibition» skal sette oss følelsesmessig i stemning. Biennalens kompleksitet og motsetninger fra oppstarten i 1998 blir feiret når kurator Marti Manen reformulerer biennalens fortid og fremtid og gir oss kunst å minnes og øyeblikk å gjenoppleve, skriver arrangørene i en pressemelding.

– Ambisjonen er å skape en magisk stemning full av musikalske høydepunkter som sist. Festivalen er i dialog med flere artister og håper å kunne offentliggjøre et par før jul, sier Martin Sørhaug i House of Foundation som står bak Lyse Netter.

Momentum vekker interesse i Norge og internasjonalt, og et stort publikum forventes å komme til Moss i perioden 10. juni–9. oktober 2019. Lyse Netter i 2018 tiltrakk seg over fire tusen personer fordelt på tre dager, og arrangørene har en målsetting om å øke publikumsantallet ytterligere i 2019.

Arenaene for kunstbiennalen vil være Momentum kunsthall, Galleri F 15, Vannverket og andre steder i Moss.

– Vi har stor tro på at samarbeidet vil bidra til å løfte hverandres kunstuttrykk, og sette Moss på kartet. Sammen skal vi skape magi på Alby 8. juni 2019, sier arrangørene.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.