Den nordiske biennalen for samtidskunst, Momentum, arrangeres for tiende gang i 2019. Åpningsdagen sammenfaller med festivalen Lyse Netter som går av stabelen for andre gang i Albyparken ved Galleri F 15.

– «Momentum 10 The Emotional Exhibition» skal sette oss følelsesmessig i stemning. Biennalens kompleksitet og motsetninger fra oppstarten i 1998 blir feiret når kurator Marti Manen reformulerer biennalens fortid og fremtid og gir oss kunst å minnes og øyeblikk å gjenoppleve, skriver arrangørene i en pressemelding.

– Ambisjonen er å skape en magisk stemning full av musikalske høydepunkter som sist. Festivalen er i dialog med flere artister og håper å kunne offentliggjøre et par før jul, sier Martin Sørhaug i House of Foundation som står bak Lyse Netter.

Momentum vekker interesse i Norge og internasjonalt, og et stort publikum forventes å komme til Moss i perioden 10. juni–9. oktober 2019. Lyse Netter i 2018 tiltrakk seg over fire tusen personer fordelt på tre dager, og arrangørene har en målsetting om å øke publikumsantallet ytterligere i 2019.

Arenaene for kunstbiennalen vil være Momentum kunsthall, Galleri F 15, Vannverket og andre steder i Moss.

– Vi har stor tro på at samarbeidet vil bidra til å løfte hverandres kunstuttrykk, og sette Moss på kartet. Sammen skal vi skape magi på Alby 8. juni 2019, sier arrangørene.