Klare for ribberock på utelivets nasjonaldag

GARASJEROCK: Death By Unga Bunga med Stian Gulbrandsen (fra venstre), Sebastian Ulstad Olsen, Even Rolland Pettersen, Ole Steinar Nesset og Preben Sælid Andersen (foran) er klare for ribberock i hjembyen 2. juledag. (Pressefoto)

GARASJEROCK: Death By Unga Bunga med Stian Gulbrandsen (fra venstre), Sebastian Ulstad Olsen, Even Rolland Pettersen, Ole Steinar Nesset og Preben Sælid Andersen (foran) er klare for ribberock i hjembyen 2. juledag. (Pressefoto)

Det nærmer seg dagen da det rykker som mest i dansefoten til festglade mossinger.

DEL

Ribberocken på 2. juledag er utelivets store nasjonaldag, og har historie helt tilbake til slutten av 80-tallet. Dette er kvelden du garantert møter mange kjente på byens utesteder.

– Vi gleder oss veldig til ribberocken og å få spille på Tivoli igjen, – og ikke minst treffe mange hyggelige kjentfolk som vi ikke ser så ofte, sier Stian Gulbrandsen i Death By Unga Bunga.

Bandet har lagt et begivenhetsrikt år bak seg med to månedslange turneer i USA, nominasjon til Spellemannprisen og ikke minst det at gruppas neste album akkurat er ferdig. I tillegg har gutta turnert Norge rundt på både klubber og festivaler.

Deres femte album slippes til våren og gutta har produsert og spilt det inn selv. De har et øvingslokale i Oslo, og allerede i sommer startet de på prosjektet og har utnyttet tiden mellom konsertene effektivt.

– Vi har lært oss teknikken og nå har vi gjort unna miksing og siste finpuss, sier Gulbrandsen.

En ellevill rundreise

På Verket Scene blir det et fyrverkeri av et show når Discoflash entrer podiet litt utpå onsdagskvelden. I sine detaljrike kostymer, frekke dansetrinn og imponerende innlevelse tar partybandet publikum med på en ellevill rundreise i 70-tallets herlige univers.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PARTY: Discoflash og Ole Jacob Lindberg (foran) gir jernet på Tivoli Amfi i 2009.

PARTY: Discoflash og Ole Jacob Lindberg (foran) gir jernet på Tivoli Amfi i 2009. Foto:

Bandet består av de seks diskokongene Ole Jacob «Bell Bottom» Lindberg, Aleksander «Funky Al» Snellingen Ormvold, Remi «Jack Uzi» Reinbakk, Trond «Four Flat» Øverland, Jo «Yo Yo» Fahlstrøm og Petter Heiberg er for anledningen byttet ut med Kjetil «Mr. Kjetil» Tefke.

Gutta har sjarmert publikum i mer enn 20 år, men det er første gang de skal spille på Verket Scene.

– Vi startet bandet i kjeller’n på Tivoli på langfredag for mange år siden, da det ble forbudt å danse på utesteder denne dagen, forteller en lattermild Lindberg.

Oppvarmingsbandet for Discoflash er Sexy Tiger & The Bearclub. En vennegjeng fra musikklinja på Kirkeparken som glir godt inn i partybandkonseptet.

DBUBs første headliner-turné

Death By Unga Bunga har vært på turné i USA flere ganger tidligere, men turneen i vinter var deres første headliner-turné. Først gjorde de unna mange byer på østkysten før de kjørte og spilte seg gjennom landet over til vestkysten.

– Det var første gang vi kun var oss selv og var innom så mange byer. Det ble mange og lange kjøredager, men det var både gøy og lærerikt, forteller Gulbrandsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

STUPEMANNEN: Sebastian Ulstad Olsen hilser på publikum på Øyafestivalen. (Pressefoto)

STUPEMANNEN: Sebastian Ulstad Olsen hilser på publikum på Øyafestivalen. (Pressefoto)

Turneen i september var enda større, og da var de supportband for de nordirske pønklegendene Stiff Little Fingers som hadde 40-års jubileumsturné. Til sammen ble det 34 konserter på ett år på det amerikanske kontinentet.

Gutta traff hverandre på Kirkeparken videregående skole, fant sine felles interesser og begynte å henge sammen.

– Vi startet å spille helt i det små, som mange andre, men nå har vi klart å holde det gående i snart ti år, sier gitarist Gulbrandsen fornøyd.

Hjem til jul

Sebastian Ulstad Olsen er vokalist og gitarist i rockebandet, videre består det av Preben Sælid Andersen (keyboard), Stian Gulbrandsen på gitar, Even Rolland Pettersen (bass) og Ole Steinar Nesset bak trommene.

– Det er vel tre år siden vi spilte på ribberock sist. Vi har riktignok spilt på Festivalen Sin, men det er kanskje en stund siden folk i Moss har hørt oss. Hele gjengen bor i Oslo, men det er hyggelig å komme hjem til jul. Jeg skal hjem til Tronvik med familie og det hele, sier Stian.

Et annet utested i byen det knytter seg spenning til er Blinken som gjenåpner nettopp på 2. juledag. Rockeklubben er Norges eldste og ble stiftet i 1962 i lokalene under Rådhusbrua. Kråkereiret Rockeklubb har denne kvelden fem lokale band på plakaten som alle er i forskjellige sjangere.

Gjenåpner rockeklubben «Kråkereiret» i Moss

Ribberock 2. juledag

 • Fiskebasaren
  Mr. Pianoman
 • House of Foundation
  Flashy Flashy Glitter Galore
 • Kontoret Bar
  Wildnite
 • Kråkereiret Rockeklubb
  Younes & Khalifatet, Decibøllene, Ubåt & Pablo, Hate This og DJ Loys Doy
 • Losen
  Jon Dahl-Johansen
 • Lux Nightclub
  DJ Carl E
 • Mikro'n
  DJ Baserock
 • Queens Pub
  Groove Mission med Arild Fjeldberg
 • Son Kro
 • Tivoli Sportsbar
  Death By Unga Bunga, Colin Hagen Band og Mental Utid
 • Verket Scene
  Discoflash og Sexy Tiger & The Bearclub
 • Øre Villa Kro
  Torgeir og Kjendisene og Karsten Gjelsvik Olsen


Artikkeltags