Hyller oppveksten i Moss med musikkvideo

NORSK RÅKK: Fra venstre: Axel Hjelme (tangenter og vokal), Jonas Kjærnsrød (trommer og vokal), Adrian Du Monceau (gitar og vokal), Mathias Hole (trombone og vokal) og Torstein Eriksen (bass og vokal).

NORSK RÅKK: Fra venstre: Axel Hjelme (tangenter og vokal), Jonas Kjærnsrød (trommer og vokal), Adrian Du Monceau (gitar og vokal), Mathias Hole (trombone og vokal) og Torstein Eriksen (bass og vokal). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mossebandet Norsk Råkk har nylig sluppet singelen og musikkvideoen «Gatelangs». Her hyller låtskriverne ungdomsårene i byen.

DEL

Torstein Eriksen er frontfigur i bandet og skriver låtene sammen med Jonas Kjærnsrød fra Våler.

– Låten har referanser til ungdomstida i Moss og jeg synes det er en fin måte å vise fram byen på og vise gamle fotspor, forteller Eriksen som er født og oppvokst på Melløs, men har flyttet tilbake etter flere år utenbys.

I musikkvideoen er det en annen mossing som har hovedrollen. Musikkentusiast Petter Aasvestad danser seg gjennom byen til gater og strender hvor låtskriverne har sine røtter. Han er en trofast følgesvenn av bandet, og dukker opp på alt av bandets konserter i Oslo og Østfold.

Plass i hjertet

– Vi har kjent Petter lenge, og han har en stor plass i hjertet til oss i bandet. Derfor setter vi stor pris på at han ville være med i musikkvideoen, sier Torstein.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

«Gatelangs» er hentet fra plata «Helgardert» som bandet slapp i januar. De beskriver den som en lett og sommerlig låt med flere stikk til reggae og ska, hvor blåsen får stort spillerom og får leke fritt.

– Låten har ligget i skuffen siden 2013 og vi følte at den passet godt inn på plata «Helgardert». Teksten handler om ungdomsårene i Moss og rock/pønk-miljøet som fantes i byen på slutten av 90-tallet og utover, forklarer låtskriver Eriksen.

Forrykende liveshow

Bandet ble startet i Oslo vinteren 2006 og spiller norsk rock med stor ska/reggae/pønk-innflytelse. Med en stor fascinasjon for norsk ny veiv har Norsk Råkk blitt omtalt som en tidsmaskin tilbake til 80-tallet. Bandet klarer å beholde særpreg og originalitet i sitt lydbilde og er kjent for sitt forrykende liveshow med god feeling og masse energi. Jazzgitarist Håvard Nordberg Funderud fra Rygge spiller også med bandet når han har anledning.

– Som så mange andre startet også jeg med fotball, men så kom musikken etter hvert. Jeg startet å spille da jeg var rundt tjue år. Det første bandet var Freedumb. Det lever fortsatt, og er det andre bandet jeg spiller i nå ved siden av Norsk Råkk, forklarer 35-åringen.

Bandet har akkurat avsluttet en stor klubbturné rundt i Norge, og betegner denne sommeren som deres beste. Nå skal de ha en liten kreativ pause, og mener de har en god plan for fremtiden.

Artikkeltags