Nytt album fra Norsk Råkk

HJEMME: Norsk Råkk med mossingen Torstein Eriksen i front. Her fra ribberock på Tivoli i 2016.

HJEMME: Norsk Råkk med mossingen Torstein Eriksen i front. Her fra ribberock på Tivoli i 2016. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mossingen Torstein Eriksen er frontfigur i Norsk Råkk. Fredag 19. januar slipper de albumet «Helgardert».

DEL

– Etter tre albumproduksjoner gjort på egen hånd, var tiden moden for å jobbe med en produsent. Det var derfor stor jubel i leiren da vi fikk mulighet til å jobbe med Jørn Christensen som er en solid bauta innen norsk rockehistorie, sier Eriksen i en pressemelding.

På dette albumet går Norsk Råkk nye veier musikalsk sett. Lydbildet er fornyet, men uten å gå på bekostning av grunnideen som bandet har fulgt siden starten.

Eriksen er bassist og vokalist i bandet og har også med seg en til fra distriktet, nemlig Jonas Kjærnsrød fra Våler på trommer. Bandet ble startet i Oslo vinteren 2006 med et ønske om å spille dansbar rock på norsk.

Ingen begrensninger

Norsk Råkk har i en årrekke turnert land og strand rundt med sin ska- og new wave-infiserte rock og pønk, og bandet legger ingen begrensninger på seg selv når de opptrer, verken på sceneutfoldelse, sjangerlefling eller vokalistrotering.

Variasjon og mangfold er da også sentrale begrep på det kommende albumet «Helgardert», og den kollektive tankegangen gjennomsyrer både låtvalg, bandkonstellasjon og konserter.

Bandet har holdt det gående i et helt tiår, og kan rapportere om alt fra omfattende turnévirksomhet, flere plateslipp og oppturer, til utskiftinger av bandmedlemmer og lange pauseperioder.

I dag fremstår Norsk Råkk som et mer helstøpt band enn på lenge. De har signert med Big Day Records, fått seg en fast blåserrekke, og jobbet med en utenforstående produsent for første gang.

Artikkeltags