Nå er det tid for konserter og vakker julefred

TRADISJON: Moss kammerkor inviterer til stemningsfull julekonsert i Moss kirke.

TRADISJON: Moss kammerkor inviterer til stemningsfull julekonsert i Moss kirke. Foto:

Vi går en helg i møte med tradisjonsrike konserter som skal gi publikum julefred og god julestemning.

DEL

Lørdag holder Moss kammerkor en annerledes julekonsert i Moss kirke. En blanding av konsert og gudstjeneste, som mange mossinger må få med seg for å oppleve den rette julefreden og julestemningen.

«Nine Lessons and Carols» er en form for julegudstjeneste. Opprinnelig fra den anglikanske kirken, men i dag blir den også brukt i katolske og protestantiske kirker.

Gudstjenesten er en feiring av Jesu fødsel. Ni korte bibeltekster blir lest, og blir knyttet sammen med julesanger, salmer og korsang.

Det er ikke første gang at Moss kammerkor inviterer til denne konserten, og julesangene mellom tekstlesningene kan variere fra år til år. Men de starter alltid med salmen «Once in Royal David`s City» og slutter med «Hark! The Herald Angels Sing», - som allsang.

Julestemning under huden

– På dette tidspunkt har julestemningen garantert krøpet inn under huden på samtlige i kirkerommet. Konserten holdes såpass langt ut i adventstiden at skuldrene hos de fleste har begynt å senke seg noe. I alle fall vil de gjøre det i løpet av den drøye timen denne fredelige og stemningsfulle konserten varer, tror Berit Elvsås i kammerkoret.

Kjetil Ertresvåg dirigerer Moss kammerkor, Jee Young Park akkompagnerer på orgel og klaver, Anders Leknes er liturg og det blir tekstlesninger ved Espen Brandshaug.

Lørdag er det også julekonsert i Ekholt kirke. Arrangementet er i regi av veldedighets-organisasjonen Dråpen i Havet. Konserten arrangeres for tredje år på rad og arrangøren lover vakre sanger, behagelige stemmer og god stemning. Alle donasjoner går til Dråpen i Havet, som aktivt hjelper flyktninger å komme trygt i havn. De har også har en representant til stede som vil fortelle om virksomheten.


Synger julen inn

På søndag er det på nytt «Vi synger julen inn» i Jeløy kirke. Dette er en av korets og byens eldste tradisjoner, og det er to konserter denne dagen.

Moss Korforening deltar på begge konsertene. Jeløy kirkes aspirantkor synger på den første, og Jeløy kirkes barnekor og Jeløy kirkes ungdomskor og vokalensemble er med på den andre konserten. Trond Egil Oftung er som vanlig dirigent, og Ingrid Oftung er solist.

– Dette er den konserten vi gleder oss mest til hvert år. Den er stemningsfull og vakker og vi synger tradisjonelle julesanger, som publikum kjenner igjen, forteller Grete-Elisabeth Haaland i korforeningen.

Søndag inviteres det også til tradisjonsrik julekonsert i Rygge kirke. I år medvirker Rygge musikkorps, Rygge mannskor, Rygge kirkekor, Cantato og KorAll. De fire korene skal også synge sammen i to fellesnummer. Sogneprest Tor Bjørn Osberg holder andakt.


– Det er flott at Rygges sang- og musikkrefter stiller opp år etter år, og sammen bidrar til å skape en stemningsfull julekonsert med varierte innslag. Så vi ønsker velkommen til å lytte til god julemusikk, komme i julestemning og til å synge med på noen av julens salmer, sier Inger Johanne Orefellen.

Artikkeltags