Gå til sidens hovedinnhold

Den store kinodagen: Håper på besøk av 2500

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag er det Den store kinodagen, og SF Kino Moss har 25 forskjellige filmer som skal vises før dagen er over.

De første filmene snurres i gang 8:30 og det er familiefilmene «Emojifilmen» og «My Little Pony». Men allerede fra klokken åtte serverer kinoen gratis frokost til alle som kommer på kinoen for å se film om morgenen.

– Vi hadde det samme frokost-tilbudet i fjor og det var veldig populært. Her blir det ferskt brød og rundstykker og masse pålegg, sier Chrissy Sire som er kioskansvarlig ved kinoen.

Hektisk dag

Hun forteller også om en hektisk dag med masse aktiviteter i tillegg til alle filmene. Det blir filmquiz for barn og voksne med spørsmål fra filmer som går nå eller nylig har blitt vist. Barna kan få prøve seg i fiskedammen, det blir glitter-tatovering, ansiktsmaling, ballongdyr og rebusløp rundt i gangene.

– Vi har hatt et voldsomt bra forhåndssalg. 900 billetter var solgt fredag formiddag, det gjør at vi har et håp om opp mot 2500 besøk i løpet av dagen, sier markedskonsulent Tony Fjærgård.

I fjor hadde kinoen 21 filmer på programmet og 34 forestillinger som ga 2264 besøk. I år blir det 52 visninger av 25 filmer fra tidlig morgen til midnatt. Kinoen har 431 plasser fordelt på fem forskjellige saler.

Kinoens store festdag

Tony Fjærgård har vært tilknyttet kinoene i Ski og Moss i 20 år og har vært med på alle de store kinodagene.

– Dette er kinoens store festdag. I år er det også premierehelg og vi har også en del norske filmer, - det er spennende, sier Fjærgård og fortsetter:

– «Blade Runner 2049» har fått gode kritikker, «Hva vil folk si» er godt besøkt over hele landet og filmen «Karsten og Petra lager teater» er populær for de minste.

– Min favoritt er nok «Thor: Ragnarok», mener Chrissy Sire.

Helt til midnatt

De siste filmene som starter opp ved midnatt i dag er «Gjengangere», «Happy Death Day», «Thor: Ragnarok» og «Tragedy Girls».

– 2016 var det beste året for kinobransjen siden 1983, og vi ligger nok ikke an til å nå fjorårets resultat. Da hadde vi to gigantfilmer som gjorde utslag. I år hadde vi et håp om gode tall for «Snømannen», men den har ikke innfridd. Det er ingen stor dramatikk i dette for vår del, sånn er det bare i denne bransjen, sier Fjærgård.

Av kommende filmer har Fjærgård forhåpninger til «Den tolvte mann» av østfoldingen Harald Zwart, den nye Star Wars-filmen og «Ekspedisjon Knerten».

Kommentarer til denne saken