Martin Beyer-Olsen: – Jeløy er Østfolds svar på Miami

Prisvinner: Rakstingen Martin Beyer-Olsen bruker bevisst sin Østfold-bakgrunn på scenen.

Prisvinner: Rakstingen Martin Beyer-Olsen bruker bevisst sin Østfold-bakgrunn på scenen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Komiker Martin Beyer-Olsen har en formening om at Jeløy er Østfolds svar på Miami. Kanskje han forklarer hvorfor når han kommer til Moss og Parkteatret med sin Østfold World Tour fredag.

DEL

Komikeren fra Rakkestad kan ikke all verden om Moss, men tror at byen er mer urban enn resten av fylket og at beboerne på Jeløy er litt mer fasjonable enn resten av østfoldingene.

– Det er klart, når du kommer fra et jorde i skogen i Rakkestad, så er jo alt urbant. Men med sin nærhet til Oslo tror jeg nok Moss, sammen med Fredrikstad, fremstår litt mer sofistikert enn resten av fylket, mener Martin Beyer Olsen.

35-åringen som var trippelnominert til komiprisen 2015 og stakk av med prisen for beste mannlige TV-komiker, avslutter sin Østfold-runde i Moss fredag, og er genuint opptatt av hjemfylket.

– Dette er et stand up-show hvor Østfold spiller en viktig rolle, men det skiller seg ikke så mye fra de showene jeg gjør i resten av landet selv om det selvsagt blir litt mer Østfold-fokus her, sier Beyer-Olsen til Moss Avis.

Halv pall

De fleste kjenner Beyer-Olsen fra hans mange roller i NRK-serien Underholdningsavdelingen, og han er ikke overrasket over at mange gjerne vil høre ham fortelle om «en halv pall med Pall Mall» og andre godbiter. Men det er en «annen» Beyer-Olsen som kommer til Parkteatret.

– I denne forestillingen er jeg stort sett meg selv. Men jeg er jo østfolding og i stedet for å flykte fra dialekten min så synes jeg det er det viktig å være stolt av den. Jeg ser at det kan være en fare for at jeg kan bli en ny Raymond-figur, men håper å slippe det, innrømmer komikeren fra de dype Østfold-skogene.

Bruker dialekten

Beyer-Olsen har i tillegg til stand up også markert seg som en smart, og svært morsom tolker av mildt sagt populære låter. De fleste på hans umiskjennelige dialekt.

– De greiene der har jo egentlig vært et sideprosjekt. Men jeg må jo si at versjonen av Adeles «Hello» har slått greit an, for å si det sånn, smiler 35-åringen.

Supersuksess

Sist han sjekket hadde hans «Hælla» blitt vist godt over 400.000 ganger på YouTube, og det er lite som tyder på at det stopper der.

– Jeg er jo gammel bandmusiker og synes det er veldig gøy å gjøre sånne sideprosjekt og kommer nok ti å fortsette med det også i den neste sesongen av Underholdningsavdelingen som kommer på nyåret, mener han.

Under hele verdensturneen i Østfold har Martin Beyer-Olsen hatt med seg sine to komikompiser, Jonis Josef fra Skien og Lars Berrum som han også har gjort flere TV-serier sammen med.

Buffet

På Parkteatret vil publikum også få møte Else Kåss Furuseth, som er kveldens spesialgjest.

De fire komikerne vil primært opptre hver for seg på scenen.

– Som Else ville ha sagt det, det blir en bra buffet, avslutter Beyer-Olsen.

Artikkeltags