Dyrisk moro når Teaterkråkene setter opp «Rockeulven»

ÅRETS TEATERKRÅKER: Kaia Rytter Tveiten (foran til venstre) spiller Geita og Odin Trolltun spiller Rockeulven. Her er de foran hele skuespillerensemblet.

ÅRETS TEATERKRÅKER: Kaia Rytter Tveiten (foran til venstre) spiller Geita og Odin Trolltun spiller Rockeulven. Her er de foran hele skuespillerensemblet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Livet som temma geit er ikke bare greit: Når Rockeulven uler forførende, rykker det i den eventyrlystne delen av den ansvarlige geitemora.

DEL

Neste lørdag har ungdommene i Teaterkråkene premiere på den kritikerroste familiemusikalen «Rockeulven», med Odin Trolltun (18) fra Våler i tittelrollen og Kaia Rytter Tveiten (16) fra Moss i rollen som Geita.

Anbefaler forestillingen

– Dette bør folk komme og se! Det er så verdt det. Musikalen er koselig, har fine moraler og musikken er sinnssykt kul i mange sjangere, mener Kaia.

– Ja, musikken er bra og karakterene er morsomme, istemmer Odin og fortsetter:

– Og så har kostymegruppa vår virkelig gjort sitt beste!

– Ja, de får toppkarakter, erklærer Kaia.

– En utrolig «likandes» oppsetning som passer for alle. Vi har jobbet fram kule, tøffe og morsomme karakterer, sier regissør Harald Engan.

I «Rockeulven» lar Geita seg friste av villdyret.

– Ja, som jeg sier i stykket, så er det litt kjedelig å være en temma geit. Så jeg søker litt spenning og blir trigget av ulven når han uler, smiler Kaia.

Som Geita i stykket viser hun tre sider: Ansvarsbevisst alenemor for tre killinger. Vennlig rådgiver for dyrene i landsbyen. Men samtidig fristet av den ansvarsfrie galskapen til ulven.

– Hvem er du virkeligheten...?

– Jeg prøver å være hyggelig. Jeg har drevet med teater i 11 år og har sunget i kor og tatt sangtimer i fem år. Og så har spilt fotball og danset. Jeg er veldig glad i å spille sammen som et lag og veldig glad i mennesker.

– Og hvem er du i forhold til Geitas tre personligheter...?

– Det er noe ved alle de tre jeg kan kjenne meg igjen i. Men jeg er ikke så flørtete som Geita er med Rockeulven, forsikrer Kaia.

En liten rebell

– Du er med i Rød Ungdom og er kanskje en rebell, også...?

– He-he, ja, jeg er vel en liten rebell. Jeg har jo en far som er engasjert (Eirik Tveiten, red.anm.), så jeg har blitt flink til å snakke. Men der har også teater sine fordeler. Jeg er ikke redd for snakke foran klassen eller med folk jeg ikke kjenner.

– Du får stor selvtillit av å drive med teater, og det tar du med deg over alt, istemmer Odin «Rockeulv» Trolltun.

– Det er deilig, fastslår Kaia.

Får i ulveklær

Odin er inne i sin tredje sesong med Teaterkråkene. Til daglig utdanner han seg til barne- og ungdomsarbeider og jobber på Kirkebygden skole.

– Hvor mye ulv er det i deg?

– Jeg er veldig sjefete og bryr meg ikke så mye om hva andre tenker om meg. Og som ulven vil jeg ha ting gjort. Forskjellen er kanskje at ulven må og skal få det han vil, mens det for meg kan være et ønske, sier Odin.

Hva han får av Geita, gjenstår å se.

Alle er uansett enige om at dette bør mossingene oppleve.

Rockeulven i Moss

En musikal av Tyra Tønnessen og Ragnar Olsen

Vises av Teaterkråkene på Parkteatret i alt sju ganger i perioden 21.–29. oktober 2017

Musikk av: Åsmund Flaten

Regi: Harald Engan

Koreograf: Marita Helen Hansen

Scenograf: Pål Dixon Sandberg

Lysdesign: Reidar Richardsen

Kapellmester: Ellen Marie Carlsen

Sanginstruktør: Åshild Skiri Refsdal

Artikkeltags