Ugagn og heltedåder med Olsenbanden jr.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Forestillingen «Olsenbanden jr. på sirkus» er en fargerik, musikalsk sirkusbombe av humor, glede, uhygge og kjærlighet.

DEL

Arne Lindtner Næss og Ivar Tindberg har, sammen med komponist Svein Gundersen, skrevet denne innholdsrike familiemusikalen om den unge Olsenbanden og deres kamp mot kjeltringer. Den hadde urpremière på Oslo Nye Teater i 2005, og lørdag var det altså Teaterkråkene sin tur til å ha premiere på Parkteatret.

Kjent trio

Egon (Eskil Roos Mangrud), Benny (Kyrre Fretheim Walle) og Kjell (Martin Andresen) leder publikum fra sprettertjakt på barnehjemmet til noe langt mer alvorlig utover i stykket; nemlig bombetrussel på Fru Flamenco sitt sirkus. Alle kjente Olsenbanden-knep må til for å forhindre at de onde barnehjemsbestyrerne tar over sirkuset. Kjell vil egentlig bare ha kyllinglår, mens Benny drar til den med velkjente helmaxen og følger bowlerhatten hvor enn den går.

LES OGSÅ: Fra Jæren for å se på fetter’n

Musikalske perler

Svein Gundersen, som har komponert høyt og lavt både lokalt og nasjonalt, har skrevet musikk som sitter fastlimt på lillehjernen i lang tid etter teppefall. «Taima og tilrettelagt», «Hu Kyssa Meg», «Sirkus Sigrido» (snedig omgjort fra den originale Sigvaldo fordi Teaterkråkenes versjon av rollen spilles av Ylva Eggum), og mange flere, fremføres med en deilig overdosering av iver og spilleglede.

SE FLERE BILDER I BILDEGALLERIET! (Det er dessverre problemer med å åpne de nye bildegalleriene på enkelte enheter. Vi jobber med saken. Tips: Skru av innstillingen "privat" i nettleseren på mobilen)

Koreograf Marita Helen Hansen har, sammen med regissør Harald Engan, funnet formidlingsnerven i de unge skuespillerne og laget flotte, fargerike og presise fremførelser av Gundersens formidable musikk.

LES OGSÅ: Klinte til på Amfisenteret (Tekst + Video)

HELMAKS TRIO: Kjell (Martin Andresen), Egon (Eskil Roos Mangrud) og Benny (Kyrre Fretheim Walle) planlegger neste kupp i Kjells 60-tallsdekorerte kjøkken.

HELMAKS TRIO: Kjell (Martin Andresen), Egon (Eskil Roos Mangrud) og Benny (Kyrre Fretheim Walle) planlegger neste kupp i Kjells 60-tallsdekorerte kjøkken. Foto:

Lovens lange tarm

I dette stykket er det primært de voksne karakterene (like fullt spilt av barna), som står for komikken i stykket. Kjells foreldre; Bassefar (debutanten (!) Vegard Billing) og Gudrun (Sofie Kjærnes) er et invertert bilde på 60-tallets stereotypiske kjønnsfordeling, hvor Bassefar serverer boller og vafler, mens mor er husets harde hånd.

Den uintelligente politiduoen Hermansen og Holm (Jacob Nitter og Casper August Lindberg) er kule, karikerte figurer som ikke vet om de er lovens lange arm eller tarm, og høster mye velfortjent latter for sine rolletolkninger.

KJÆRLIGHET FOR GODTERI: Valborg og Ingrid (Engla Aldar og Amalie Sunde) synger at de bare mååå ha godteri.

KJÆRLIGHET FOR GODTERI: Valborg og Ingrid (Engla Aldar og Amalie Sunde) synger at de bare mååå ha godteri. Foto:

Kjærlighetsproblemer

Også i de gamle Olsenbandenfilmene kunne en stille seg spørsmål om hvordan Kjell holder ut med Valborg. Denne versjonen legger til rette for de samme spørsmålene når Valborg (Engla Aldar) ukritisk dumper Kjell fordi han ikke kan gi henne godteriet som han har lovet. Dermed står den tøffe Biffen (Lars Jørgen Kristiansen) klar med utstrakt hånd, og det er først når Kjell kan erklæres helt at han er god nok for Valborg igjen. Masse humor, litt sårhet og en tilsynelatende lykkelig slutt på en kjent kjærlighetstvist.

HUSLIG HUMOR: Herman, Holm, Bassefar, Gudrun og Hermansen sørget for mye latter i salen.

HUSLIG HUMOR: Herman, Holm, Bassefar, Gudrun og Hermansen sørget for mye latter i salen. Foto:

For hele familien

Forestillingen blir aldri for lang, for utpenslet eller for skummel, og både små barn og store voksne kan få masse glede av denne spilloppelige, fargerike og gærne forestillingen, som er Teaterkråkenes 22. i rekken.

SAKEN ER BIFF: Biffen-banden, ledet av Biffen (Lars Jørgen Kristiansen), stakk kjepper i hjulene for Olsenbanden.

SAKEN ER BIFF: Biffen-banden, ledet av Biffen (Lars Jørgen Kristiansen), stakk kjepper i hjulene for Olsenbanden. Foto:

Artikkeltags