Gå til sidens hovedinnhold

Torgeir med personlig sang om julas savn

Artikkelen er over 3 år gammel

– Den mest personlige låten jeg noen gang har skrevet, sier byens ferske kulturprisvinner, Torgeir Hansen i Torgeir & Kjendisene. Hør utdrag av «Vi tenner et lys» nede i denne artikkelen.

Låten ble sluppet ved inngangen til desember og er laget i samarbeid med Lars-Christian Andersen Lofstad og Henning Hoel Eriksen.

I tillegg bidrar Odd Arne Sørensen fra dansebandet Ingemars på trekkspill. Og Torgeirs barnebarn Casper (8) synger med i avslutningen.

Foreldrene har gått bort

Moren gikk bort allerede i en alder av 57–58 år, faren fulgte etter i 2009.

– Låten handler om noe man kanskje ikke tenker så mye på når man er yngre. Men nå har begge foreldre mine gått bort. Så når det skjer noe hyggelig i livet, har jeg ingen å ringe til, ingen å fortelle det til, sier Torgeir til Moss Avis.

Dette er et tema han og søsteren Gunn har snakket mye om, og som er bakteppet for singelen.

 

Mange gode nyheter

– Som jeg synger i sangen, så går jeg jo til grava og tenner lys.

– Og i år har det skjedd mye i livet mitt, så det hadde vært ekstra fint å få dele alt det hyggelige med foreldrene mine: Jeg har fått ny dame og spellemannpris. Og med kulturprisen sist uke er jeg til og med blitt kulturpersonlighet i Moss! Det hadde vært noe å fortelle til brannmann Hansen (faren, red.anm.), som i sin tid sa at jeg måtte finne på noe annet enn musikken, smiler Hansen.

Testet i Thailand

I første halvdel av november var Torgeir hyret inn for å opptre på 10-dagers dansebandtur til Pattaya i Thailand.

Flere kjendiser fra norske danseband var med, som Rune Rudberg og Heidi Hauge, og Torgeir forteller at han testet ut den nye låten sin til meget god mottakelse.

– Du kan trygt skrive at det kom en tåre i øyekroken til Rune Rudberg. Og det var etter å ha hørt demoen der nede, at Sørensen spurte om å få legge på litt trekkspill, forteller Hansen.

Et deilig år

Han forlovet seg med sin «medbrakte» Tove i Thailand og forteller at han går inn i julen med en god følelse i kroppen.

Det til tross for at han naturlig nok kjenner helgen han har lagt bak seg: Konsert for Råde Gravemaskinservice på Golsfjellet torsdag, en ellevill fredag fra Gol med kjøring til og jobbing i Asker, i Fredrikstad og i Asker igjen (!) – og til sist konsert i Spydeberg lørdag kveld.

Klar for ribberock

Nå gjenstår «kun» seks konserter for Torgeir & Kjendisene i år:

Raufoss og Solør førstkommende helg, Drekkedagsnatta i Kongsberg 22. desember, Askim 1. juledag, Øre Villa Kro i Moss på ribberocken 2. juledag og 5. juledag i Gausdal.

Kommentarer til denne saken