Maren (22) skal overleve lengst mulig i villmarken

TØFFING: Maren Werner (22) fra Moss er en av deltakerne i realityserien «Alene» som har premiere 22. august.

TØFFING: Maren Werner (22) fra Moss er en av deltakerne i realityserien «Alene» som har premiere 22. august. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg drakk O’boy med fløte i to måneder for å fete meg opp, sier Maren Werner.

DEL

Jeløyjenta skal delta i realityserien «Alene» som har premiere på TV 2 Zebra tirsdag 22. august.

Se video lenger ned i saken.

Ti erfarne friluftsmennesker i alderen 21 til 62 år blir sendt ut på et unikt eventyr. De blir isolert i den norske villmarken med begrensede hjelpemidler. Vinneren er den som makter å være lengst alene!

– Jeg hørte at det var bjørn i området og var litt redd for å møte én. Men det var også mye reinsdyr der, så jeg tenkte at bjørnen heller vil spise et saftig reinsdyr enn tynne, lille  meg. Jeg møtte heldigvis ikke på bjørn i det hele tatt, sier Maren med et smil.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

UT PÅ TUR: Alle ti deltakerne samlet før utreise.

UT PÅ TUR: Alle ti deltakerne samlet før utreise. Foto:

Takle ensomheten

Deltakerne aner ikke hvor de skal. Hver og en blir fraktet ut til hvert sitt område rundt Altevatn, som ligger 480 meter over havet, ved tregrensen i Troms fylke. Alle får tildelt hver sin teig på en kvadratkilometer for at det skal være like muligheter og ressurser og mest mulig rettferdig. Her skal de lage leir, skaffe nok mat og takle ensomheten.

– Hele poenget med serien og det å overleve ute er å finne mat. Det hadde høyest prioritet. Det gikk i fisking fra land og vi fikk utlevert sene, kroker og en boks mark - og et fiskegarn etter hvert. I starten gikk det veldig trått med fiskinga, så jeg måtte også spise røtter og planter som jeg hadde lest om på forhånd, forteller den tøffe villmarksjenta.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

TRAILER: Jeløyjenta Maren Werner skal delta i realityserien «Alene» på TV 2 Zebra. Ti erfarne friluftsmennesker i alderen 21 til 62 år blir sendt ut på et unikt eventyr. De blir isolert i den norske villmarken med begrensede hjelpemidler. Vinneren er den som makter å være lengst alene!

Erfaring fra Forsvaret

Utstyret deltakerne fikk med seg i sekken var; presenning, kniv, øks, tennstål, sovepose, liggeunderlag og et helt enkelt fiskeutstyr.

– I forkant av opptakene leste jeg mye om det å overleve i villmarken, spiste mye god mat og lagde bål hver dag i en periode. I oppveksten har jeg ofte dratt på tur i skog og mark med familien og jeg har også erfaring fra Forsvaret. Jeg tjenestegjorde i jegertjenesten i  kavalerieskadronen i Hæren, forteller Maren og fortsetter:

– Vi flyttet til Moss da jeg gikk på ungdomsskolen, så hele miljøet mitt er i Moss og mamma og pappa bor der nå. Selv bor jeg for tiden i Oslo som student, og skal i gang med lærerutdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus i disse dager.

Deltakerne filmer alt selv, og det er deres kommentarer og opplevelser som driver historien. Når de ikke takler mer – kan de be om å bli hentet hjem.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

ALENE: Ti erfarne friluftsmennesker sendes ut i den norske villmarken i realityserien på TV 2.

ALENE: Ti erfarne friluftsmennesker sendes ut i den norske villmarken i realityserien på TV 2. Foto:

Magisk opplevelse

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats og det har vært en helt magisk opplevelse. Det å leve så tett på og i ett med naturen er stort. Det er ekstremt hardt og jeg kjente også på savnet av venner og familie. Lysten til å gi opp tok meg flere ganger, men samtidig ga det meg også en inspirasjon, - og min taktikk var å ikke gi meg når jeg var langt nede, forklarer 22-åringen.

– TV 2 er stolte av å presentere en realityserie med et tema og innhold som veldig mange nordmenn har et forhold til. Hvem av oss har ikke lurt på om vi hadde klart oss alene ute i naturen? I «Alene» får vi et nært og spennende innblikk i hverdagen til deltakerne og deres utfordringer med å skaffe mat og ikke minst takle ensomheten, sier Torkil G. Auran, programredaktør i TV 2, i en pressemelding.

Marens kjæreste er også en av deltakerne i serien som er basert på amerikanske «Alone», og produsert av ITV Studios Norway på lisens fra A&E Television Networks. Vinneren av serien får en bil til en verdi av 320.000 kroner.

Artikkeltags