Det er snart duket for årets UKM (Ung Kultur Møtes), og lørdag 22. april er det fylkesmønstring i Fredrikstad.

– 170 ungdommer fra hele fylket viser musikk, dans, visuell kunst, film, standup. I tillegg kommer konferansierer, unge arrangører, nettredaksjon og scenearbeidere, skriver kommunikasjonskonsulent Morten Brunslid til Moss Avis.

Adis er kommet for å bli

Adrian Bjørge-Nilsen, eller Adis som er artistnavnet, skal rappe låten «Adis i huset» som handler om å dele med verden at 17-åringen har kommet for å bli.

– Den inneholder noen linjer som er litt hardt rettet mot visse ting, for å fortelle at «sånn er ikke jeg». Men jeg snakker ikke direkte stygt om noen. Først og fremst vil jeg bare fortelle at jeg kjører mitt eget løp og er kommet for å bli.

Hør «Adis i huset» her:

 

Liker best undergrunnsrap

Adrian, som har rappet helt siden han var ti år, ble til å begynne med inspirert av store, internasjonale navn som Eminem og Tupac. Nå er han mer opptatt av norsk rap.

– Jeg rapper bare på norsk selv, og hører mest på det. Jeg liker best undergrunns rap nå, det er utrolig mange skjulte, men bra norske rappere.

17-åringen synes musikkmiljøet i Moss burde bli flinkere til å se alle talentene som byen har og fremme disse.

– Det er masse hiphop-talenter i Østfold, og for eksempel Fredrikstad er ganske gode til å få de frem. I Moss er det veldig ofte rockeband som havner i fokus.

Det er også dette som får mossingen til å ville delta i UKM.

– Moss trenger å bli representert av en rapper også. Jeg tror jeg kjenner alle de andre rapperne fra Østfold som deltar, men jeg er den eneste fra Moss. I tillegg deltok jeg i UKM for to år siden, noe jeg syns var veldig gøy.

De andre bidragene fra Moss:

1. Agnessene Pedersen (15) skal stille ut billedkunsten sin "Power of the will».

2. Einar Johan Rosnæs skal danse sin egen koreografi innen genrene hip hop og popping.

3. Ida Hein skal fremføre sin egenkomponerte sang kalt "Tears» som handler om henne selv.

4. Gruppen "Kambo Kunst og Hærverk» skal vise sin kunst som består av graffiti på sponplater.

5. "Pastill» skal fremføre sin egenkomponerte hardrock-låt "The chase».

6. William Jacobsen skal fremføre "I know you're here» på elgitar.

Fylkesmønstringen, som finner sted på Blå Grotte, er i år en del av Ufestivalen i Fredrikstad. Mønstringen blir filmet og streamet av et filmteam fra Glemmen videregående skole.