Stor høstutstilling i parken

VINNER: Rene Molenaar var en av vinnerne med bildet "Så dreit bikkja".

VINNER: Rene Molenaar var en av vinnerne med bildet "Så dreit bikkja". Foto:

56 utøvere fra Moss, Rygge og omegn stilte ut kunstverk og bidro til at Moss fikk sin første store høstutstilling i Orkerødparken sist lørdag.

DEL

– Moss har ikke tidligere hatt et slikt arrangement, og dette ble en stor utstilling med mange kunstverk og sannsynligvis den største salongutstillingen i vårt distrikt noensinne, sier Kirsten Wiik, som var en av arrangørene.

– Dette viser at det er behov for slike møteplasser, sa ordfører Hanne Tollerud, som åpnet utstillingen og klippet snoren sammen med ordfører i Rygge, Inger-Lise Skartlien. Begge ordførerne uttrykte stor begeistring for initiativet til en samlende utstilling for unge, eldre, amatører og profesjonelle kunstnere.

Godt besøkt

Rundt 300 besøkte parken i løpet av dagen. Utstillingen ble arrangert av kunstnere som har atelier rundt Orkerødparken og som er tilknyttet interessegruppen Mossemalerne. En vurderingskomite kåret tre vinnere, og i tillegg fikk tre kunstnere diplom. Alle vil få stilt ut vinnerbildet sitt på Røed Gård.

Rene Molenaar var en av vinnerne. Han stilte med bildet "Så dreit bikkja". Yngste deltaker var Kine S. Brunn (13) som fikk diplom for bildet "Neonsensur". Mette Westin fikk diplom for sitt bilde "Det afrikanske". Eldste deltaker var for øvrig Olaug Adele Hansen (87).

– Hun syntes i likhet med mange andre at dette var et fantastisk initiativ og håpet at det blir en årlig begivenhet, sier Wiik.

Artikkeltags