Frode Alnæs jakter gjestegitarist fra Moss

TRENGER HJELP: Frode Alnæs tar med gitarene sine og drar på turné rundt om i Norge. 17. februar kommer han til Moss.

TRENGER HJELP: Frode Alnæs tar med gitarene sine og drar på turné rundt om i Norge. 17. februar kommer han til Moss. Foto:

Frode Alnæs er en av Norges beste gitarister. Når han kommer til Verket Scene med sin nye gitarforestilling i februar ønsker han å invitere en lokal gjestegitarist opp på scenen.

DEL

– Når vi nå skal reise landet rundt med forestillingen «Min dans med strenger», ønsker vi å treffe lokale gitarister. Så på hvert sted inviterer vi en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, opp på scenen for å spille en låt med oss, forteller Alnæs.

Ideen er at den lokale gitaristen skal være med Frode og bandet og spille en av gitarklassikerne fra musikkhistorien. De som føler seg kallet eller kjenner noen som kanskje ikke tør å melde seg på selv, kan ta kontakt med arrangørene ved Moss kulturhus.

Fotballhelter fra Moss

– Moss er en kjempefin by, hvor nå treneren til Kristiansund BK, Christian Michelsen, spilte i mange år. Noen av mine store fotballhelter kom jo fra Moss. Einar Aas, for eksempel. Alle jentene i klassen min på gymnaset var forelsket i han. Jeg har spilt mye i Moss før og gleder meg veldig til å komme tilbake, sier Alnæs.

Gitarmaker Harald Hougaard fra Moss har laget en «Bacalaocaster» til Frode Alnæs. En gitar som ser ut som en klippfisk.

Frodes nye forestilling er en konsertforestilling med både humor og alvor med gitaren i sentrum. Publikum vil få servert nye låter, musikkhistoriens mest kjente gitarlåter og ikke minst hits fra Frodes solokarriere og fra Dance With A Stranger.

Gitaren som venn

Alnæs forteller at «Min dans med strenger» handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk.

Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da han mistet håret som 11-åring, – om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

– Jeg skjulte meg jo med parykk i 16 år. Det er klart det har preget livet mitt å ikke stå fram som den jeg var. I tillegg til all humoren og latteren i forestillingen ønsker jeg å fortelle en historie om det å være annerledes, men å snu det til en styrke, sier Alnæs.

Med seg på scenen har han et stjernelag av et band: Morten Huuse på tangenter har spilt med Dance With A Stranger i 25 år, Knerten Kamfjord (bass) og Thomas Gallatin bak trommene.

Artikkeltags