Rockenostalgi og gjenhør med gamle helter

HELTENE: Fortunate Sons har en kjennskap til Creedence Clearwater Revival sin historie og musikk som overgår de fleste.

HELTENE: Fortunate Sons har en kjennskap til Creedence Clearwater Revival sin historie og musikk som overgår de fleste. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bandet Fortunate Sons har en klar oppfordring til publikum i Moss; finn fram ruteskjorta og gjør dere klare for allsang til Creedence Clearwater Revival.

DEL

Lørdag inntar de Verket Scene med showet Creedence StoryNight, og gir med det publikum musikken og historien til Creedence i én og samme forestilling.

Med låter som «Have You Ever Seen The Rain», «Down on The Corner», «Hey Tonight» og mange flere, dominerte Creedence hitlistene over hele verden i sin storhetstid. Men til tross for det store antallet hits er gruppa fortsatt et mysterium for mange, og historien om bandet som en gang ble omtalt som «verdens største band med verdens verste platekontrakt» er ukjent for de fleste.

Dette har Fortunate Sons bestemt seg for å gjøre noe med. Bandet tar med publikum tilbake til slutten av 60-tallet – til et gjenhør med alle låtene som gjorde Creedence til allemannseie. De gir et innblikk i hva som formet bandet, historien bak låtene, og faktorene som førte til at bandet smuldret opp i bitter rivalisering i 1972, kun fem år etter at de slo igjennom.

Her er det altså musikken til Creedence som står i fokus, men man blir samtidig bedre kjent med bandet som for mange fortsatt fremstår som en gåte.

Foto:

Artikkeltags