Vamp går til Verket

FRA VESTLANDET: Vamp har truffet den norske folkesjelen med sin musikk. Nå kommer de til Verket Scene.

FRA VESTLANDET: Vamp har truffet den norske folkesjelen med sin musikk. Nå kommer de til Verket Scene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vamp er vestlendingene som best har forent folkemusikk med vise, pop og rock i Norge. Det er stor stas å få besøk av disse gutta på Verket Scene fredag kveld, sier Håkon Sæther.

DEL

Bandet er fra Haugesund og ble startet i 1991. De har etablert en stor og trofast tilhengerskare både i kraft av sin musikk og sine norske tekster. De aller fleste av tekstene er skrevet av norske lyrikere og forfattere.

Øyvind Staveland er seksmannsbandets gründer, og er den eneste av besetningen som har vært med fra starten. Han har laget mange av Vamps sanger – og synger noen av dem, men spiller først og fremst fele, bratsj, fløyter og trekkspill.

Bandet har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på vestlandet er de fulle av kontraster; fra det voldsomme og dramatiske til det lune og inderlige.

– Dette er et av Norges beste liveband og leverer alltid strålende konsertopplevelser. De har et arsenal av kjente og kjære låter å ta av, sier Sæther.

Vamp har opptrådt på Parkteatret tidligere og utendørs på Verket.

Gjennom sine 27 år har de gitt ut 14 album totalt og høstet mye heder og ære. De har solgt godt over en million plater og blant annet mottatt fem Spellemannpriser.

Artikkeltags