«Vikar» for Parkteatret: Fullt program på Verket Scene

FULLT PROGRAM: Daglig leder Håkon Sæther ved Verket Scene er klar for en hektisk sesong.

FULLT PROGRAM: Daglig leder Håkon Sæther ved Verket Scene er klar for en hektisk sesong. Foto:

– Nå er det tut og kjør helt til sommeren, sier daglig leder Håkon Sæther på Verket Scene.

DEL

Verket Scene har et år med drift bak seg, etter oppussingen av bygget fra mekanisk verksted til en fleksibel kulturscene. Nå skal de også være «vikarscene» for Parkteatret som er under ombygging og skal stå ferdig høsten 2019.

– Fredag kommer OnklP & De Fjerne Slektningene. Bandet har gjort rap til en folkekjær sjanger, med store hiter og sagnomsuste konserter. Det blir starten på en hektisk vinter og vår, sier Sæther.

Dagen etter er det klart for Frode Alnæs, 23. februar kommer Elisabeth «Bettan» Andreassen med sitt Taube-show, før Krapfoss hornorkester holder Abba-konsert med Karianne Kjærnes og Sanna Bjerketvedt på laget. I hele mars holder Applaus-ungdomsteater hus på Verket Scene. De setter opp «The Addams Family» fra 16. mars.

Samme leie som på Parkteatret

– Det er superhyggelig å få amatørene hit, både Applaus og Teaterkråkene, da blir det et levende hus i mange uker. Vi har en avtale med kommunen som sikrer amatører og lokale lag og foreninger samme leie som de har hatt på Parkteatret og i Samfunnshuset, forklarer den daglige lederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FREDAG: OnklP & De Fjerne Slektningene starter en hektisk periode for Verket Scene.

FREDAG: OnklP & De Fjerne Slektningene starter en hektisk periode for Verket Scene. Foto:

Etter påske kommer Julie Bergan. Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg, Amund Maarud og Mathias Eick blander poesi, blues, jazz og impro 12. april. Det blir konsert med Eva Weel Skram og 30. april er det technofest med DNA Hard Style.

– Det viser noe av bredden vår. Poesi i starten av april og technofest på slutten, smiler Sæther som synes det er stas å ha et godt og variert program å presentere og lover mye fint i mai og juni også.

Forskjellige arrangementer

Han forteller at de også satse en del på eventer som kurs og seminarer, og har allerede flere bryllup i kalenderen. 5. og 6. mai. skal de være vertskap for Humanistisk konfirmasjon.

– Her har vi et stort scenerom som kan brukes på mange måter. Vi kan ha 700 stående publikummere og vi kan organisere det slik at det også passer for mindre grupper. Til jul i fjor hadde vi for eksempel 280 sittende tilhørere med treretters middag på julebordforestillingene. Tanken er at scenene i byen skal utfylle hverandre. Vi skal ikke være direkte konkurrenter, men sammen forsøke å gi det beste tilbudet til publikum i byen.

Driftsselskapet Verket Scener AS leier lokalene av Høegh Eiendom. Selskapet består av Lars Petter Brynildsen (styreleder), Ole Waage, Vi Piratas (Kaptein Rødskjegg) ved Morten Heiberg og Håkon Sæther som også er daglig leder.

– Nå har vi holdt på vel et år og er godt fornøyd. Regnskapet viser positive tall, vi lærer stadig nye ting og har fått masse ny erfaring. Dette er en god blanding av idealisme og forretning, avslutter Håkon Sæther.

Artikkeltags