Barnas Fredsverden ber om 20 mill. kroner fra Moss kommune

Onsdag overrakte Barnas Fredsverden sin prosjektrapport til ordfører Tage Pettersen i Konventionsgaarden. På bildet fra høyre : Tage Pettersen, ordfører, Håkon Sæther, idéhaver og gründer, Geir Olsen, prosjektleder og Dr. Carsten Rønnfeldt, statsviter.

Onsdag overrakte Barnas Fredsverden sin prosjektrapport til ordfører Tage Pettersen i Konventionsgaarden. På bildet fra høyre : Tage Pettersen, ordfører, Håkon Sæther, idéhaver og gründer, Geir Olsen, prosjektleder og Dr. Carsten Rønnfeldt, statsviter. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Barnas Fredsverden mener de vil sitte igjen med et overskudd etter første år med sitt fredssenter for barn. Samtidig ber de om støtte fra kommunen.

DEL

Onsdag presenterte personene bak de friske visjonene sin oppdaterte prosjektrapport.
I rapporten ser de for seg 100.000 besøkende i løpet av det første året, mens det tas sikte på å klare det dobbelt innen fem år.

Viktig for byen

Mosseordfører Tage Pettersen tok imot rapporten på vegne av kommunen. Han sier prosjektet har kommet svært langt siden han først fikk høre om planene.

– Første gang tenkte jeg at dette var meget ambisiøst. Nå skjønner jeg at dette faktisk er fullt mulig å realisere i nær fremtid, sa han til de fremmøtte i Konventionsgaarden.

Her kan du se moss-avis.nos temaside om mossekonvensjonen og Moss2014

Han mener prosjektet vil ha svært stor betydning for byen dersom det blir gjennomført slik det fremstår i dag.
– Dette kan bli det største løftet for Moss på mange tiår, mener han, og legger til at det vil ha store ringvirkninger på lokalnæringen.

Dyrt

For at prosjektet skal realiseres er Barnas Fredsverden avhengig av økonomisk støtte. Under presentasjonen ble det satt en prislapp på 120 millioner kroner for å opprette senteret.

Ifølge prosjektleder Geir Olsen forventer de overskudd allerede etter det første året. De håper også at Moss kommune vil støtte prosjektet med 20 millioner kroner.

– Disse pengene skal gå til selve innholdet i senteret, forklarer, Håkon Sæther, initiativtaker.
Tidligere er det blitt kjent at Höegh Eiendom vil bistå med selve konstruksjonen av bygget.

Noe for alle

Senteret skal bli et kunnskapssenter om fred og konfliktløsning. Målgruppen er barn i alderen 3 til 18 år. Men som prosjektleder Geir Olsen sa under fremleggelsen av rapporten:
– Hvis en 18-åring liker det, kan jeg også like det.

Til sammen ser de for seg at senteret skal ha 120 små og store aktiviteter.
– Vi ønsker å ha noen spektakulære aktiviteter. Dette skal også bli en form for fornøyelsespark, forklarer Sæther.

Første i verden

Ifølge Olsen har de et langtidsdrøm om at senteret vil ha stor internasjonal betydning.
– Vi blir de første i verden på det vi gjør, så det skulle bare mangle, sa han.

Dr. Carsten Rønnfeldt, statsviter med fokus på internasjonal politikk, har hjulpet til med prosjektet. Han sier det er viktig at de besøkende har lyst til å komme tilbake.
– Det skal være et sted som barn elsker å være. De skal ha lyst til å komme igjen og igjen.

LES OGSÅ:

Gyver løs på Barnas Fredsverden

Barnas Fredsverden glade for fredspristildelingen

Planene for Barnas Fredsverden tar form

Artikkeltags