Mossegallaen, en kveld hvor byens helter hedres med prisdryss og lovord. Høyest på veggen henger Christian Frederik-prisen som stemmes fram av folket selv.

Gi din stemme her

Stor prestisje

Kriteriene for å bli nominert til prisen er som følger:
«Prisen skal deles ut til lag og foreninger eller enkeltpersoner, som bidrar til et godt miljø i Mosseregionen. Vinneren skal gjennom sin innsats og arbeid i året som har gått vist resultater til det beste for regionens innbyggere.»

I 2009 vant HK Herulf Moss, mens Bedir Yiyit fikk den i 2010 og «Applaus highlights» fikk den i fjor. Mossegallaens far, Håkon Sæther, konstaterer at prisen er gjev å få.
– Det ligger stor prestisje i at man blir stemt fram av folket selv, sier Sæther.

Det er redaksjonen i Moss Avis som nominerer kandidater. Videre går en jury, bestående av representanter fra Visit Moss, Moss 2014 og Moss Avis, nøye gjennom begrunnelsene og velger sine kandidater. I år er det disse som kjemper om prisen:

Tutta Kristine Hanssen. Hun ble for andre gang verdensmester i styrkeløft for juniorer. Tutta satt verdensrekord for junior sammenlagt og europarekord for junior i knebøy. I 2011 ble hun også europamester og norgesmester for junior.

Skihytta og Moss skiklubb/løypemannskap. Skihytta i Moss fylt 75 år i 2011. Samtidig fremsto hytta med nyoppussede lokaler og flotte løyper i «tidenes vintersesong». Planene for å utvide tilbudet på Skihytta med utkikkstårn, akebakke og grillhytte ble offentliggjort.

Mads Østberg: Østberg fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i rally i 2011. Han skapte overskrifter internasjonalt med sine andreplasser under VM-rundene i Sverige og Wales. Til slutt endte Østberg på en sterk 6. plass sammenlagt i VM.

Vansjø – Morsa-prosjektet. Et renere Vansjø var et faktum i 2011. Morsa-prosjektet kunne i 2011 glede seg over analyseresultater som viser at vestre deler av Vansjø nå har en vesentlig bedre kvalitet enn tidligere. Resultatene er oppnådde etter langsiktig og krevende arbeid i Vannområdeutvalget Morsa.

House of Foundation v/ Martin M. Sørhaug. Bokhandelen «Audiatur» ble for andre året på rad nominert til prisen «Årets bokhandel». I 2011 ble den første offisielle «Møllebyen Litteraturfestival» arrangert under temaet «Krig og fred». House of Foundation har i løpet av kort tid blitt et nasjonalt anerkjent litteraturhus.

Malakoff videregående skole. Fikk Dronning Sonjas skolepris for 2011. Prisen deles ut for sjette gang og det er første gang den går til en videregående skole. Kriteriet for å få prisen er at skolen har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. 20 skoler fra 14 fylker var nominert til Dronning Sonjas skolepris 2011.

Agnar Lirhus. Lirhus har satt Moss på det litterære kartet. I år skjedde det med diktsamlingen «Oss», hvor flere steder i Moss har fått sine egne dikt. I fjor ga han ut en roman med tilknytning til Moss. Diktsamlingen er gitt ut i samarbeid med House of Foundation.

Use Me. Satte virkelig Moss på kartet med sin energiske opptreden i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Daisy». Bandet røk ut av MGP-sirkuset under «siste sjansen» i Sarpsborg. Likevel rakk de å sette Moss og rockemiljøet i byen solid på det nasjonale musikkartet.

A-laget til HK Herulf Moss. I 2011 tok herrelaget til HK Herulf Moss steget opp i den gjeveste divisjonen for håndball her i landet, Postenligaen. Opprykket ble sikret med en solid 35–24 seier over Stavanger i Mossehallen. Det var 25 år siden sist Herulf spilte i håndballens øverste divisjon.

28. januar deles prisen ut på Parkteatret under Mossegallaen.

Gi din stemme her

Du kan kjøpe billetter til Mossegallaen her