- Moss har aldri hatt et bredere kulturtilbud

Håkon Sæther er programansvarlig for årets Christian Frederik-dager.

Håkon Sæther er programansvarlig for årets Christian Frederik-dager. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

"Christian Frederik-dagene” arrangeres for tredje gang i år. Fra 11 til 26. august er det kultur- og idrettsfest i Moss, forankret i verdiene fred, frihet og demokrati.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Gratiskonserter, byhistorie, løp, komedie, matfestival og fredskonferanse står på menyen.
- Jeg har aldri opplevd en så stor samling med kulturtilbud i Moss, sier programansvarlig for Christian Frederik-dagene, Håkon Sæther.

Åpner lørdag

11. august braker Christian Fredrik-dagene løs. Sofie Bjerketvedt og Emil Grimstad er Historiepatruljen, og vil ta deg med på historietime for dummies. Med humor og en grov blyant ønsker de å hjelpe mossinger med å forstå hvorfor vi feirer Christian Fredrik-dagene.

Men Historiepatruljen er bare en liten forsmak på alt som skal skje.
18. august blir det Byfesten med gratiskonsert for alle aldre på en scene utenfor Kirkeparken.

Kaptein Rødskjegg og sjørøverne opptrer for de minste tidlig på dagen. Etter dette kommer blant annet Ole Paus, Terje Kinn & The Killerbees og Discoflash. Musikere fra Moss og kjente nasjonale musikere kommer og skal underholde Moss i 8 timer. 

For de minste kan arrangørene friste med ridder- og prinsesseskole. For de unge og voksne kan de lokke med Vinni og Postgirobygget på Tollboden.

Fredstalen

Erik Solheim holder Fredstalen 14. august, og flashmobs kan dukke opp og danse hvor som helst i sentrum lørdag 25. august.

Dagene framover er fullspekket med kultur og idrett for alle aldre.
Budsjettet for dagene er i underkant av 3 millioner kroner, og Sæther har et håp om at dette skal bidra til å få folk fra andre byer til å besøke Moss.
– Men folk fra Moss er selvfølgelig den viktigste målgruppen, forteller Berit Kolden fra Moss Kommune som er prosjektleder for Moss 1814.

LES OGSÅ: Byløp ble kjempesuksess

Noe for alle

Over 50 arrangementer vil skje i løpet av Christian Frederik-dagene. Litteraturfestival, matfestival, besøk av båten Kon Tiki og mye mer.
- Det blir noe for en hver smak, forteller Niels J. Wiig fra Visit Moss.


Les mer i Moss Avis i morgen!

Artikkeltags