Mossetatovør Joakim Olsen får støtte fra tatovører i hele landet.

Per Erik Dahlman.

Per Erik Dahlman.

Artikkelen er over 10 år gammel

Mossetatovør Joakim Olsen får støtte fra tatovører i hele landet.

DEL

– Det å dele opp arbeidet i to deler, der en del er et åndsverk og en annen del er en «tjeneste», faller jo bare på sin egen urimelighet fordi det vil være nok en mulighet for skjønn, sier styreleder i Norsk Tatoo Union (NTU), Per Erik «Pero» Dahlman. Han håper rettssaken avklarer hva et åndsverk er, og hvor grensene går mellom originaler og kopier i kunsten og om opphavsmenn har rett til å utnytte egne åndsverk Pero understreker at saken er prinsipielt viktig for hele bransjen ettersom alle vil ha en klarhet i hva som er riktig.

– Etter at myndighetene klassifiserte tatovering som en «tjeneste» og laget ny regnskapslov ble det plutselig åpnet for en større grad av skjønn. I et virvar av regnskapslover, skatt og regelverk er det ikke lett å navigere seg frem til hva som er riktig. I dag blir det praktisert forskjellig i kommunene og på regnskapskontorer rundt i landet, sier Dahlman.

NTU er en bransjeorganisasjon som jobber for bransjens beste. Foreningen ble startet i 1994 som Norges Forening for Profesjonelle Tatovører (NFPT), men fikk i 2009 nytt navn, nytt styre og ny nettside.

– Bakgrunnen for at vi blåste liv i den gamle NFPT og ga foreningen nytt navn og nytt liv, var blant annet Skatt Østs krav mot Olsen. Olsen har derfor full støtte fra NTUs medlemmer og den øvrige del av bransjen i Norge. Bransjen trenger et regelverk som er klart, og dette kan kun rettferdiggjøres ved å betrakte tatovering på lik linje med kunst, sier styrelederen.

Artikkeltags