Håvard Glad (27): – Denne videoen er min første store jobb innen musikkbransjen

Håvard Glad har sittet uttallige timer bøyd over ipaden under arbeidet med musikkvideoen «Nozomi».

Håvard Glad har sittet uttallige timer bøyd over ipaden under arbeidet med musikkvideoen «Nozomi». Foto:

– Hovedpoenget var å lage en hyllest til de tidligste spillene, sier illustratør Håvard Skeide Glad (27) om den nye helanimerte musikkvideoen han har produsert.

DEL

Musikkvideoen «Nozomi» med det Oslobaserte bandet Teddy and The Love Gang ble sluppet sist søndag, og er Glads første store prosjekt.

– Dette er en animert musikkvideo, og noe jeg har jobbet med i over et år, sier den mossebosatte illustratøren.

Glad har en bachelor i visuell illustrasjon, som han delvis har tatt i Oslo og England. Han var ferdig utdannet i 2015, og nå er det kun tegning som gjelder.

– Min første video laget jeg for en lokalartist, Kenneth Refvik. Også har jeg laget covere for et par andre andre band. Men denne videoen er min første store jobb innen musikkbransjen.

Teddy and The Love Gang er et indieband på vei opp, og de får stadig flere jobber. Glad hadde kontakt med bandet etter at de gikk på folkehøgskole sammen.

– Vi har holdt på sammen siden 2015, men det er den visuelle biten som er mitt bord. Hittil har jeg tegnet åtte single-, EP- og albumcover for gruppa.

Den rykende ferske musikkvideoen i retrostil kom til som et samarbeid mellom bandet og den kreative tegneren.

– Historien og storyboardet var vi sammen om, men selve utformingen var opp til meg. Hele videoen er ment som en honnør til de tidligste videospillene.

Den kreative illustratøren har et ben innenfor musikkbransjen, men er åpen for andre felt å bruke sine tegneegenskaper på.

– Jeg gjør allerede veldig mye musikkgreier, men er interessert i å gjøre alt mulig annet også, sier Glad, som er på Instagram under navnet haavard-glad.

Artikkeltags