Gå til sidens hovedinnhold

Moss Spellemannskompani tok gull, sølv og bronse i NM

Artikkelen er over 4 år gammel

Helgens NM i trekkspill ga pene plasseringer og gode minner for mossingene.

Moss Trekkspillkompani tok dobbeltseier i klassen Gammeldans orkester II, med gull til hovedlaget og sølv til seniorlaget.

I tillegg hentet hovedlaget hjem bronsemedaljer i førstedivisjonsklassene for orkestre i både underholdningsmusikk og gammeldans.

Se bildegalleri nederst i saken

Fornøyde

– Et veldig godt NM, både resultatmessig og sosialt. Deltakerne våre storkoste seg og gleder seg til fortsettelsen, til å jobbe hardt og nærme seg de beste, sier Otto Kiss, som sammen med kona Heidi er musikalsk leder i det lokale trekkspillkompaniet.

– Vi spilte veldig bra og har utviklet oss. De unge i kompaniet begynner å bli gode i begge stilarter. Det hjelper å jobbe systematisk og det er god utvikling i gruppa, sier Kiss.

Spennende repertoar

Han mener at mossingene igjen utmerket seg med et spennende repertoar.

– Vi går litt utenfor de tradisjonelle veiene, og i år overrasket vi Trekkspill-Norge med rock. Med fullt rockeband spilte vi gåtelåten «Knut liten» og tok pusten fra både dommere og publikum. Folk spurte om vokalist Marlene Kure er folkemusiker etter at rockebandet og Moss Spellemannskompani hadde løftet trekkspillmusikken opp til et nytt nivå, smiler Kiss.

De andre rockerne var trommeslager og pianist Adrian Kiss, gitarist og kontrabassist Trond Bull-Hansen og bassist Vidar Stenseth. I tillegg var orkesteret forsterket med gitarist Jo Fahlstrøm og el-bassist Torgeir Lyby Pettersen.

På vei mot 25 år

– Med to unge solister, 16 trekkspillmusikanter i alderen 12–78 år fordelt på to orkestre og et knippe gode støttemusikere gjorde mossingene seg bemerket på scenen i Asker kulturhus, heter det i en pressemelding fra kompaniet.

– Vi laget dobbeltalbumet «Mossaikk» i 2014 og vi satser nå på å få på plass en ny plate med dansemusikk og underholdningsmusikk til orkesterets 25 års jubileum i 2017, sier Otto Kiss, og avslutter:

– Vi gleder oss til å fremføre dette på ulike scener i Mossedistriktet til høsten.

Dobbelt NM-gull

Og det ble mer mossesuksess i Asker: Vidar Stenseth og Trond Bull-Hansen bidro til topplasseringer for Asker og Bærum trekkspillorkester og for Oslo Trekkspillklubb.

Og Heidi Olsen Kiss, som spiller trekkspill i Oslo Trekkspillklubb, ble norgesmester i både orkestermusikk og gammeldansmusikk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.