Malene (25) fulgte platedrømmen

Aldri i ro: – Jeg forsøker alltid å utvikle meg og ikke å bli låst i ett uttrykk, sier Malene Markussen (25) fra Vestby. Torsdag slippes debutplaten «Aldri i ro».

Aldri i ro: – Jeg forsøker alltid å utvikle meg og ikke å bli låst i ett uttrykk, sier Malene Markussen (25) fra Vestby. Torsdag slippes debutplaten «Aldri i ro». Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag 14. april slipper Malene Markussen debutplaten «Aldri i ro». Lørdag kveld blir det konsert i kulturkirken i Son.

DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

Det synes Markussen blir ekstra spennende.

Nederst i saken kan du se Malenes nyeste musikkvideo.

– Jeg håper jo at det kommer noen. Mamma og pappa kommer i alle fall, ler Markussen, som spiller i kulturkirken for første gang. Med seg til Son har hun Odd Henning Skyllingstad på gitar og Ole Kristian Odden på cello, synth og elpiano. Selv skal den plateklare artisten traktere tangentene på konserten i Son.

Ferdig med rock

25-åringen forteller at hun har brukt et år på debutalbumet. At det skulle bli et helt album på norsk, var litt tilfeldig. For låtskriver og sanger Markussen har tidligere sunget på engelsk i rockebandet Acelsia fra Østfold.

– Og jeg hadde tenkt til å skrive på engelsk på debuten også, men så tenkte jeg at jeg skulle utfordre meg selv. Og det ble ganske bra på norsk synes jeg, sier Vestby-sangeren som har skrevet et personlig førstealbum med det plateselskapet kaller melankolske popsanger.

Tekstene på albumet er personlige og direkte med en sårbar ærlighet om temaer som ensomhet, kjærlighet og sorg. Hun er ikke redd for at sangene er for personlige.

– Nei, jeg synes det er viktig. Og artistene jeg ser opp til er de som tør nettopp det, sier sangeren, som etter releasekonserten i Son torsdag kveld legger ut på en turné til Bergen, Stavanger, Mandal, Trondheim, Drammen, Sandefjord og Oslo. – Den begynner på fødestedet mitt i Vestby og avsluttes i Oslo hvor jeg bor nå, konstaterer Markussen. Ved siden av å jobbe med musikk, jobber hun som treningsinstruktør på et treningssenter i Oslo.

Rastløs

Samtidig med albumslipp 14. april slippes det også en ny musikkvideo fra Markussen som kan sees på YouTube. Der ligger også musikkvideoen til låta «Alt du finner» hun spilte inn på Vestby prestegård før jul. At plata skal hete «Aldri i ro» var ganske naturlig for Markussen.

– Det er en dobbel betydning. Jeg er nok veldig rastløs og det er mye som foregår i hodet mitt hele tiden. I tillegg er jeg opptatt av å utvikle meg og å se fremover og å ikke bli stuck i fortiden, sier den plateklare artisten, som i tillegg til å selge plata på konsertene sine, også har platesalg via nettsiden sin.

SE MALENE MARKUSSENS NYE MUSIKKVIDEO:

Artikkeltags