Satser stort med norsk raprock

Gismo ga fredag ut singelen "Karaoke" som er en rock-rap låt på norsk.

Gismo ga fredag ut singelen "Karaoke" som er en rock-rap låt på norsk. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mossingene Martin Thomassen og Henrik Olstad i bandet Gismo slapp fredag sin første singel.

DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

De danner bandet sammen med Håkon Brevig Ingvaldsen, Jonas Rønningen og Espen Gjermundrød. På fredag slapp de sin første singel «Karaoke».

Norsk

– Det er en blanding av rock og rap. Litt Mosserock, Haldenrap, Tønsberg- og Hamarrock. Alt er på norsk fordi han som rapper har gjort det på norsk hele livet. Jeg har begynt å synes at rap på norsk høres bedre ut enn engelsk, sier Martin Thomassen.

Om låten som har fått navnet «Karaoke» sier Thomassen:

– Det er en humoristisk låt, men vi er dønn ærlige på at vi digger karaoke. Det er litt gangster-beat, og da tenker folk som regel på biler, damer og penger. Vi har ikke noe av det, men vi er gode på karaoke, sier han.

Signert

Bandet møttes da de studerte på NISS (nå Westerdals Oslo ACT). Martin og Henrik kjente hverandre fra før av fra musikklinjen på Kirkeparken. Bandet har brukt de siste 2-3 årene på å finne et sound de er fornøyde med, og endelig er resultatet klart. I forrige uke ble de også signert av Sony Music.

– Man trenger ikke platekontrakt for å gi ut låter lenger, men vi har vært veldig tålmodige. Nå har vi erfarne, anerkjente folk med på laget og da er det større sjanse for at vi slår gjennom, sier Thomassen.

Han forteller at bandet er spente på mottakelsen av singelen.

– Det er en fin blanding av spent og nervøs. Vi har ventet såpass lenge, så nå føler vi at vi gir ut barnet vårt. Men vi har troen på produktet, sier han.

Bandet har allerede booket flere konserter på festivaler rundt om i landet til sommeren. Thomassen sier at de veldig gjerne vil spille foran mossepublikumet snart også.

– Selvfølgelig vil vi en tur til Moss. Det er flere scener her vi vil spille på.

Artikkeltags