Musikkfest-pris til Plow

PRIS: Plow fikk prisen på lørdag av Musikkfest Moss og Stordahl Musikk. Fra venstre Terje Kinn, Gjermund Stordahl, Petter Fosse, Håvard Dyvesveen, Ola Håkon Svendsen, Christian Lotvonen Berg og Ernst Rolf.

PRIS: Plow fikk prisen på lørdag av Musikkfest Moss og Stordahl Musikk. Fra venstre Terje Kinn, Gjermund Stordahl, Petter Fosse, Håvard Dyvesveen, Ola Håkon Svendsen, Christian Lotvonen Berg og Ernst Rolf.

Musikkfest Moss og 4Sound Stordahl Musikk delte i helgen ut en motivasjonspris. Den gikk til bandet Plow.

DEL

Musikkfest Moss gikk av stabelen med 26 konserter på 4 scener på for et par uker siden. Et bredt spekter av artister stod på scenen i Moss. Motivasjonsprisen ble delt ut i etterkant, sist helg.

– Musikkfest Moss var så heldige å få opprettet en motivasjonspris gitt i sin helhet av 4Sound Stordahl Musikk. Prisen er musikkutstyr handlet i butikken for hele 5000 kroner, sier Terje Kinn i Musikkfest Moss.

Stordahl Musikk har skjenket prisen for å motivere band og orkestre til fortsatt å satse på musikk fremført av levende mennesker for et levende publikum.

– Dette føyer seg inn i rekken av den lokale musikkbutikkens interesse for utøvende musikere og deres behov for utstyr av kvalitet, sier Kinn.

Originalitet

Musikkfest Moss har med sin jury bestående av daglig leder i Mosseregionens Musikkråd, daglig leder i Parkteatret AS og virksomhetsleder for kulturtjenesten i Moss kommune, valgt å gi prisen til bandet Plow.

– Plow utmerket seg på musikkfesten med originalitet i utrykk, egenart i låtvalg, musikalitet og ikke minst publikumsappell. Plow står i starten av sin karriere og vil trenge utstyr til pågående plateproduksjon og live fremføringer i fremtiden, sier juryen i sin begrunnelse.

Musikkfest Moss og 4Sound Stordahl Musikk håper med prisen å kunne være med på å motivere mange til fortsatt å satse på utøvende musikk.

Skittent og ekte

Plow består av Ola Håkon Svendsen, Håvard Dyvesveen og Christian Lotvonen Berg.

Svendsen kommer fra Rygge og spiller gitar og gjør backing-vokal i Plow. Han studerte ved NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) og driver plateselskapet Codfather Records, sammen med Christian Lotvonen Berg.

Lotvonen Berg kommer fra Vadsø. Han synger, skriver tekster og spiller perkusjon i Plow.

Dyvesveen kommer fra Spydeberg og spiller gitarer og synger. Han har tidligere spilt i Among Elves, The Launderettes og gitt ut musikk som soloartist under eget navn.

Bandet henter inspirasjon fra alt fra Johnny Cash og Tom Waits, til Quentin Tarantino og spagetti-westernfilmer.

– Det er meningen at det skal være skittent og ekte, med et røft uttrykk. Vi speiler menneskelige følelser som de fleste andre kunstnere, men der mange snakker om kjærlighet snakker vi heller om sex, og der andre formidler en dårlig dag vil vi snakke om ekte hat. Vi tar for oss ytterpunktet i følelser og primitive instinkter, forteller trioen.

Artikkeltags