Gå til sidens hovedinnhold

Nøkterne musikkprisvinnere

Artikkelen er over 3 år gammel

Guttene i Vrengt er strålende fornøyde med å ha vunnet Moss Musikkfests motivasjonspris for 2018. Hva pengene skal brukes til har de allerede planene klare for.

– Nå blir det nye mikrofoner, mens resten av pengene setter vi på "bok". Det er godt å ha litt i bakhånd hvis det dukker opp noe, og så prøver vi å være litt smarte, smiler prisvinnerne, som setter stor pris på litt økonomisk drahjelp.

Festivalen Sin

Bandet Vrengt, som består av fem mossegutter som akkurat er ferdig med 10-klasse, har bare holdt på et års tid. Men guttene har fått til mye på den korte tiden. At de både fikk spille på hovedscenen og på scenen for de unge nye talentene under Musikkfest Moss, synes de var stas.
Og som om ikke det var nok, i august står bandet på scenen under Festivalen Sin sammen med langt mer meriterte musikere.
– Det blir stort. Det blir den største jobben vår hittil, men vi føler oss rimelig trygge på det vi skal fremføre. Vi øver fast to ganger i uka, og har jo spilt låtene mange ganger, og flere ganger blir det nok i løpet av sommeren, sier Jakob Palmer Kverndokk, som skriver det meste av musikken.

Bare lovord


Juryformann Terje Kinn synes også det er stas med unge musikere som skriver musikk og står på egne bein.
– Med prisen ønsker vi å bidra til at musikere og band får motivasjon til videre satsing, og bruker engasjementet sitt lokalt, sier Kinn, som sammen med resten av juryen bare har lovord å si om guttene i Vrengt.

– Jeg tror også prisen kan sende et signal til andre i det levende musikkmiljøet i byen, om at det å skape noe som har originalitet og egenart, er viktig for fremtidig spilleglede, avslutter Kinn.
Prisen, eller retterere sagt gavekortet på fem tusen kroner, er gitt av 4Sound Stordahl Musikk.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.