Bytårnet til topps i "skolenes Oscar”

Fred Iversen delte ut gavesjekken på 3000 kroner til vinnerene av konkurranse: Marie N. Sjøblom (fra venstre, Marja Guttorm, Rebekka Storsveen Berg og Mina Linnea Floberg i klasse 9b på Bytårnet skole.

Fred Iversen delte ut gavesjekken på 3000 kroner til vinnerene av konkurranse: Marie N. Sjøblom (fra venstre, Marja Guttorm, Rebekka Storsveen Berg og Mina Linnea Floberg i klasse 9b på Bytårnet skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fire jenter fra 9b i ved Bytårnet skole vant i dag ”Mosseskolenes Oscar” for sin film om Egil Andersen, som nylig gikk bort, 92 år gammel.

DEL

I formiddag var over 100 elever fra Hoppern, Bytårnet og Ramberg skole samlet til premieutdeling og filmpremiere i Moss Kinos storsal. Elevene har skoleåret 2010/11 vært med i et unikt minneinnsamlingsprosjekt. Resultatet er 15 filmer om mennesker og deres oppvekst og arbeidsliv i Moss.

Del på Facebook

Skoleelever samlet minner

Prosjektet Minneinnsamling i skolen har blitt gjennomført som et pilotprosjekt dette skoleåret og har kommet til som et samarbeid mellom grunnskolen i Moss, Stiftelsen for industrihistorisk bevarelse i Mossedistriktet og Moss by og industrimuseum.
Informasjon og undervisningsopplegg er knyttet opp som et delprosjekt under det nasjonale minneinnsamlingsprosjektet www.arbeidsarven.net

I vinter har elevene aktivt gått ut i sine nærmiljøer og intervjuet mennesker om deres arbeidsliv. Intervjuer og fotografier som har blitt samlet inn har så blitt bearbeidet og formidlet gjennom digitale historiefortellinger.

Konkurranse

Alle som har deltatt og levert inn bidrag er med i en konkurranse om en pengepremie til klassen, finansiert av Stiftelsen for industrihistorisk bevarelse for Mossedistriktet. Juryen har talt og nå skal vinnerne kåres.

En klar målsetning for prosjektet er at elevene gjennom aktiv deltaking og i direkte møte med mennesker med en historie skal få økt interesse og kunnskap om det arbeidet folk har levd med og en bedre forståelse for de samfunnsmessige endringene som har skjedd de siste 60 år.

Erfaringer fra prosjektet har også vist at å la elever arbeide med minner, som vanlige mennesker forteller fra sine egne liv, kan være en alternativ innfallsport til læring innen flere fag.
Elevene har også fått trening i å samarbeide, blitt bedre kjent med eldre mennesker i eget nærmiljø og erfart at lokalmiljøet vi bor i, har en historie det er viktig å ta vare på.

Framtidig minnebank

Minnene som samles skal sendes til Moss by- og industrimuseum. Her vil de bli oppbevart ved museets minnebank og tatt i bruk gjennom Arbeidsarven og andre framtidige historieprosjekter om menneskers arbeidsliv i Moss.

Marja Guttorm, Mina Linnea Floberg, Rebekka Storsveen Berg og Marie N. Sjøblom fra 9b på Bytårnet tok hjem seieren og 3000 kroner.
2. premien på 2000 kroner gikk til Hoppern og 8c ved Melvin Østensen, Jonas Tallerud og Rakel Solhaug, mens Peder E. Ernø, Maria Krosgus Holmås og Marie Øye Liseth fra 7. trinn på Ramberg hentet hjem tredepremien å på 1000 kroner.


Les mer i Moss Avis i morgen.

Artikkeltags