At så mange som mulig vil være med å bidra på dette er den største gaven jeg kan få, sier Margrethe Ek.
I januar lot hun seg inspirere av venn og kollega Øystein Fevang. Han benyttet 50-årsdagen sin til å arrangere en veldighetskonsert i Horten.
– Jeg hadde jo lenge tenkt på hva jeg skulle gjøre når det var min tur til å runde 50, men ingen idé slo denne, sier Ek.

Fevang samlet inn 120 000 kroner til Norsk Nødhjelp i Horten. Ek vil toppe tallet hans med 150 000 kroner, og inntektene skal gå til Kirkens Bymisjon og Jobb 1-prosjektet i Moss.
– Hvis jeg og mitt engasjement kan bidra til at noen som ikke har like mye får en god dag, er det den største gaven jeg kan få, sier Ek.

LES OGSÅ: Disse skal lage julestemning på Parkteatret

Betyr mye

Jobb 1-prosjektet i Moss startet opp i fjor høst, og gir mennesker som ikke er i ordinært arbeid en mulighet til å utføre betalt dagsarbeid. Arbeidsoppgavene bestilles av så vel privatpersoner, som offentlige etater og bedrifter.
Eksempler på oppdrag kan være flytting, rengjøring, snømåking, maling, hagearbeid og andre vedlikeholdsoppgaver.
– Jeg har ofte tenkt på hvor utrolig heldig jeg er. Jeg har tre flotte barn, bor fint, har en god jobb og reiser mye. Nettopp derfor betyr det så mye å kunne hjelpe noen som ikke har det like enkelt, sier Ek.
I september la hun ut et innlegg om veldedighetskonserten på sin egen Facebook-side. Siden da har artistlisten vokst seg lang.
– Artistlisten er like mye min venneliste. Dette er mennesker jeg har jobbet med opp gjennom, og da er det fint å samles på denne måten, sier Ek.

Nå håper hun på full sal i Parteateret 7. mars.
– Folk har vært utelukkende positive. Jeg tror det er fordi prosjektet rører. Det er et lavterskeltilbud, og absolutt alle kan bidra med noe, sier Ek.

Variert program

Programmet består av blant annet Gulbergs Akademiske Kor, Moss Ensemble Consensus, Kirkeparken Solistensemble og Junior Strings.
I tillegg kommer navn som Erik André Hvitsten, Alexander Hermansen, Merete Meyer, Åse Line Kure og Sidsel Strømnes.
– Det blir en god blanding av musikk, dans og skuespill, sier Ek.
I tillegg til veldedighetskonserten skal Ek arrangere en kunstauksjon samme kveld.
Bildene av Lars Løkken, Nina Finnanger, Janne Hasle, Bjørn Granviken, Inger-Ann Ystgaard Oswald og Tor Magnus Lundeby vil henge fremme, mest sannsynlig på Arena, i en måneds tid før selve dagen.
– De som benytter seg av Jobb 1-tilbudet vil også få mulighet til å jobbe under konserten, så dette blir skikkelig stas, sier Ek.