- Helt magisk, sier kulturministeren om Ramme

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) fikk omvisning på Ramme gaard og Nedre Ramme i forbindelse med utbyggingen til Munch-jubileet. Her sammen med Petter Olsen.

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) fikk omvisning på Ramme gaard og Nedre Ramme i forbindelse med utbyggingen til Munch-jubileet. Her sammen med Petter Olsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Det blir et offentlig-privat samarbeid på Ramme gaard i Hvitsten. Men hva dette betyr i praksis, må vi komme tilbake til, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til moss-avis.no.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kulturministeren var i dag på en drøy times omvisning på Ramme i Hvitsten, for å se Nedre Ramme og Kullebund hvor Munch malte, Havlyst-hagen, og Munch-museet Petter Olsen er i ferd med å bygge.

Olsen fikk et inntrykk av at statsråden var fascinert og positiv under besøket. Men uten at hun lovet noe.

Og det var det riktige, fikk moss-avis.no telefon om etter at vi tidligere i dag publiserte en sak om at statsråden sa ja til et offentlig-privat samarbeid.

Da ringte kulturdepartementet og statsråden for å forklare at Huitfeldt ikke hadde lovet penger til driftsstøtte på Ramme.

- Vi må ha et samarbeid omkring Ramme, men hva det betyr, må vi komme tilbake til.

- Så ditt ja til et privat-offentlig samarbeid var ikke et ja til at det offentlige skal inn og bidra med driftsmidler?

- Det jeg sa ja til er et samarbeid mellom Ramme, Nasjonalmuseet og Munchmuseet. Og det samarbeidet er jo allerede i gang. Driftsstøtte er et budsjettspørsmål, presiserer statsråden.

Petter Olsen har tidligere sagt at han vil åpne museet for selskaper og konferanser, men ikke for offentligheten, om ikke det offentlige vil bidra med driftsmidler.

Helt magisk

Anniken Huitfeldt kalte på vei ut av Ramme gaard området for "helt magisk", og enda flottere enn hun hadde forestilt seg.

Hun håper å klare å komme tilbake på privat besøk som tilskuer i løpet av Shakespearefestivalen som spilles i Havlyst ut neste uke.

- Og jeg kommer helt sikkert tilbake hit neste år, under Munch-jubileet, sa statsråden, før hun ilte videre i sitt travle program.

Mandag behandler kommunestyret i Vestby spørsmålet om regulering av området. Naboer frykter en folkestrøm til den ennå så fredelige pletten nordvest i Vestby kommune.

Den striden vil ikke Anniken Huitfeldt blande seg bort i, men Vestby-ordfører John Ødbehr (H) - som var med på statsrådbesøket på Ramme - forteller at det jobbes gjennom helgen for å få et enstemmig vedtak i kommunestyret.

Les mer i Moss Avis mandag!

Artikkeltags