Michelet ønsker ikke å snakke bok

Engasjert: Jon Michelet vil snakke om Moss og byutvikling når han gjester «MS Sjøkurs» fredag kveld.foto: oktober forlag

Engasjert: Jon Michelet vil snakke om Moss og byutvikling når han gjester «MS Sjøkurs» fredag kveld.foto: oktober forlag

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jon Michelet er gjest når NRK sender «Sommeråpent» direkte fra Alphabryggen i Moss.

DEL

Forfatteren fra Larkollen er til høsten aktuell med fjerde bind i serien om krigsseilerne. Men det er ikke forfatterskapet han vil snakke om når han på fredag skal være gjest i Nrks populære sommerprogram.

– Jeg vet ikke helt hva de vil spørre om, men jeg vet i alle fall hva jeg har lyst til å snakke om, og det er framtidsplanene for Moss by, sier Michelet til Moss Avis.

– Moss by har en spennende framtid, sier Michelet, som ikke har tro på bru og tunnel under fjorden. For han er utbygging av vei og jernbane viktige mål for å bedre byen infrastruktur.

Vil beholde havna

– Vi må også bruke Petterson tomta til å fremme virksomheter og kultur, sier den engasjerte forfatteren.

Han sier han holdt på å sette morgenkaffen i halsen da han leste om planene Frp har for Moss Havn.

– Det er det glade vanvidd. Hva slags by skal Moss bli om både havna og ferja blir borte, spør Michelet.

Han er sterkt uenig med Frps framtidsvisjoner.

– Moss har en av Norges største konteinerhavner. Bare Oslo havn er større. Ellers ligger havna i Moss på størrelse med havnene i Sandefjord og Larvik. En havn vil alltid sjenere støy, men den sørger også for liv og røre, sier Michelet, som selv har arbeidet som bryggearbeider og sjømann.

Utgivelse i høst

I oktober blir bok nummer fire, i en romanserie på i alt fem bøker, utgitt på Oktober Forlag. Boka har fått tittelen «Blodige Strender» og tar for seg krigsårene, fram til D-dagen i Normandie.

– Halvor Skramstad er på en norsk dampbåt som havner midt oppi helvetet, forteller Michelet.

Nå skal han snart sette i gang med femte og siste bok i serien om Krigsseilerne.

– Historien er satt og jeg har hele tiden visst hvordan det ender, sier Michelet som tar for seg etterkrigstiden dramatiske hendelser i siste bind.

Kristian Krogh-Sørensen går også om bord i «MS Sjøkurs» fredag kveld. Søskenparet Mari Silje og Håkon Samuelsen skal sørge for sendingens musikalske innslag.

Artikkeltags