Har ikke gitt opp akutt-flytting

Brev og 5000 underskrifter Legesekretærene Hilde Henriksen (i midten) og Evy Janne Holtet (t.v.) og omsorgsarbeider Anita Bækkevold har arrangert fakkeltog og samlet 5000 underskrifter mot flytting av akutten. 1300 av disse kom på Facebook. De har og skrevet brev både til styret i Sykehuset Østfold, statsministeren og til helseministeren.

Brev og 5000 underskrifter Legesekretærene Hilde Henriksen (i midten) og Evy Janne Holtet (t.v.) og omsorgsarbeider Anita Bækkevold har arrangert fakkeltog og samlet 5000 underskrifter mot flytting av akutten. 1300 av disse kom på Facebook. De har og skrevet brev både til styret i Sykehuset Østfold, statsministeren og til helseministeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Motstanden mot å flytte akuttmottaket fra Moss til Fredrikstad er fortsatt stor. Men muligheten for å stoppe flytting er liten.

DEL

Som Moss Avis fortalte onsdag, foreslår ledelsen i Sykehuset Østfold å flytte akutten til Fredrikstad 24. april neste år.

Både Erlend Wiborg (Frp) og Sindre Westerlund Mork (V) er tydelige på at de ikke ønsker flyttingen før hele akutten skal inn i det nye sykehuset på Kalnes i 2016.

Var imot

Ordfører Tage Pettersen (H) var én av dem som gikk i fakkeltog i september mot flytting. Han har siden sagt at han bare håper at mellomperioden i Fredrikstad blir så kort som mulig. På styremøtet i Sykehuset Østfold førstkommende mandag vil ledelsens forslag trolig gå gjennom. Sindre W. Mork er mer negativ.
– Vi har jo på en måte veldig begrenset handlingsrom. Nå er det er opp til styret i Sykehuset Østfold, det er jo det som er ulempen ved at sykehuset ikke lenger er knyttet til fylkeskommunen, sier Mork.

Flaskehals

Mork synes ikke argumentasjonen til sykehusledelsen holder helt.
– Når folk opplever at akutten i Fredrikstad er en flaskehals, så kan det ikke bli bedre. Så jeg er bekymret som andre folk, jeg tror det blir kaos i Fredrikstad, sier Mork.
Erlend Wiborg og Frp er også negative.
– Vi mener at det grunn til bekymring for trafikksituasjonen i Fredrikstad, sier han. Han er kritisk til at man nå skal bruke mye penger og tid og ressurser på dette for så å flytte igjen om noen år.
– Jeg tviler på at dette er god økonomi, sier han.
– Har du noen utregning å vise til når du mener at dette ikke er god økonomi?
– Nei, det har jeg ikke. Men jeg tenker også på hensynet til pasientsikkerheten, sier Wiborg.

Skremmende

Initiativtaker for Aksjonsgruppen mot nedleggelse av akutten, Hilde Henriksen, har sendt et brev til SØ som skal behandles på styremøtet. Her viser hun til mange skremmende historier hun har sett og opplevd selv på det hun mener er et overbelastet sykehus. Henriksen har jobbet som legesekretær på et legekontor i Moss i 29 år, og er veldig bekymret.
– Jeg har snakket med mange leger og sykepleiere som har jobbet og jobber på sykehuset i Fredrikstad. De er frustrerte over plassmangel, dårlig kapasitet, korridorpasienter, lange ventetider og rokeringer, sier hun. Vi er bekymret for kapasitetsmangel, plassmangel og lange ventetider

Artikkeltags