Naboene vant mot Petter Olsen

Kommunestyret i Vestby tok stilling til planene for Ramme Gaard.

Kommunestyret i Vestby tok stilling til planene for Ramme Gaard. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det gikk ikke veien for Petter Olsens Munchprosjekt i kommunestyret mandag kveld heller. Politikerne valgte å lytte til naboene.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Petter Olsen har vært opptatt av å innlemme seks strandeiendommer i planen for Ramme Gaard, fordi han mener historien rundt eiendommenes tilknytning til Kristianiabohemen, Lasson, Jæger og Krohg, og Munchs rolle i det hele, er en historie som må bevares.

Naboene, derimot, har protestert høylytt. De vil ikke være noen del av Munch-konseptet til Olsen.

Ut og inn

Naboene har blitt hørt før, og har gått ut og inn av planen ettersom prosjektet har tatt form, og årene har gått.

Før møtet startet i går kveld var de inne mot sin vilje, sa møtet var over, var de ute. Og ikke nok med det, et enstemmig kommunestyre vedtok å sende hele konseptet tilbake til planutvalget for nye forhandlinger.

Luktet lunta

Petter Olsen har vært steil på at Kristianiabohemen må med, men han har tydeligvis luktet lunta. I en epost som ble lagt fram i møtet, skriver han at dersom ikke de seks eiendommene blir med, så vil han ha saken tilbake til planutvalget.

Nasjonal verdi

Utover dette hadde politikerne stor sans for Olsens planer, selv om de omhandler bygging i den strengt regulerte strandsonen. Et prosjekt av nasjonal verdi, var omkvedet.

- Vårt oppriktige ønske er at Petter Olsen får gjennomført sine planer, uten at naboene føler det udregelig, sa Tom A. Ludvigsen (Ap).

Dermed blir det nye runder med Petter Olsen, Munch og Vestby kommune.

Artikkeltags