Gå til sidens hovedinnhold

12-åringer nektet inngang til film med 12-årsgrense

Artikkelen er over 4 år gammel

Kinobillettene var bestilt, men guttene ble nektet å se filmen, selv om de var gamle nok.

– Hva slags tilbud har ungdom i Moss om de ikke en gang kan gå på kino på en lørdagskveld, spør Anne Lise Romnæs.

Hennes 12 år gamle sønn og seks andre venner i 12-13 årsalderen hadde tenkt seg på kino i Moss på lørdag, men ble avvist i døra.

Guttene skulle på en film med 12-årsgrense klokken 20.15, men fikk beskjed om at det var 18-årsgrense etter klokken 20:00 på grunn av alkoholserveringen.

– Det er jo så helt håpløst at de viser filmer med 12-årsgrense når 12-åringene nektes adgang, sier hun.

18-årsgrense uansett

Trine Groth, kinosjef i Moss, sier til Moss Avis at det er reglene for skjenkebevilling som gjør at de må heve aldersgrensene.

– I helgene etter klokken 20:00 må vi ha 18 års aldersgrense på sal 3, 4 og 5 fordi disse salene ligger så nære baren, sier hun.

Det gjør at kun to saler har mulighet til å vise filmer for ungdom etter klokken 20:00 i helger. Groth presiserer at barn og ungdom får være med i salene med 18-årsgrense hvis de er sammen med noen over 18 år.

– Og vi viser ikke barnefilmer på dette tidspunktet, sier hun.

– Men til helgen går for eksempel Bridget Jones i disse salene etter klokken 20:00, og selv om den ikke har noen aldersgrense, får man ikke se den med mindre man er over 18 år, sier hun.

Guttene som ble nektet adgang til filmen sist helg, gikk slukøret hjem. Nå lover Groth at de skal få komme tilbake til kinoen og se en film «gratis».

– De skulle selvsagt blitt spurt om de ville se en film i en av de andre salene, eller gitt et gavekort. Jeg håper de tar kontakt med oss så vi kan få ordnet det opp, for det er beklagelig at de bare ble sendt herfra uten å få sett filmen, sier hun.

Kommentarer til denne saken