Tjukkasbok skal glede

Tjukkasboka er her, og den skal glede. F.v. tjukkasgeneral Jan Ellefsen og forfatter Toni Thøgersen.

Tjukkasboka er her, og den skal glede. F.v. tjukkasgeneral Jan Ellefsen og forfatter Toni Thøgersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tirsdag ettermiddag kom boken om Tjukkasgjengen fra trykkeriet.

DEL

Boka kommer akkurat i tide til å rekke både julehandelen og den naturlige sesongstarten rett over nyttår.

Gjennom 180 sider innbundne og innbydende sider på glanset papir tar forfatter Toni Thøgersen leserne med inn i Tjukkasgjengens verden.

– Jeg har forsøkt å lage en variert bok fylt med glede og humor, sier Thøgersen.

Mer enn utmarsj

Tjukkasgjengens mange medlemmer i mange land har lagt igjen et usedvanlig høyt antall kalorier langs landeveiene.
For mange har de forbrente kaloriene blitt erstattet av nye, Erik Olsen har eksempelvis gått opp 13 kilo siden han begynte å Tjukkasgjengen, forteller boken. Men så har da også Olsen vært fenomenets meste passive medlem.

Vel så viktig som fysikkforbedrer, har Tjukkasgjengen vært som sosial bidragsyter. Det er forfatter Toni Thøgersen selv et eksempel på.

– Jeg hadde vært utbrent og slet med depresjon. Men så tok jeg motet til meg forsommeren 2012 og ble med i gjengen. Etter det tok det ikke lang tid før tanken om å skrive bok dukket opp, forteller hun.

Boktanken lot seg ikke fortrenge for Toni, som i mange år har holdt sine kreative sider nede.

– Jeg spurte styret i Tjukkasgjengen om jeg fikk skrive bok. Det ekle videre var andre og mitt forventningspress om at jeg måtte levere, sier Toni, som med hardt arbeid og en lang rekke kilder nå er i mål.

Får ros

– Ingen skal tjene penger på Tjukkasgjengen. Men vi kan heller ikke nekte noen å skrive en bok om oss. Boken har blitt kjempefin, og vi synes det er stas, samtidig som 10 kroner fra hver solgte bok går til Noras Minnefond, sier en fornøyd Tjukkasgeneral, Jan Ellefsen.

Han startet folkebevegelsen rett over nyttår i 2012. Siden har det blitt mange turer, mange foredrag, mange priser – og nå også en bok.

Artikkeltags