Suksess for Sommerles i Østfold

BÆRER FRUKTER: Lærere melder tilbake at mange elever har bedret leseferdighetene sine i løpet av sommermånedene. (Pressefoto)

BÆRER FRUKTER: Lærere melder tilbake at mange elever har bedret leseferdighetene sine i løpet av sommermånedene. (Pressefoto)

Artikkelen er over 2 år gammel

Over 7000 elever i Østfold har deltatt i årets Sommerles. De har lest mer enn 75.000 bøker, fordelt på 8 453 628 sider.

DEL

Det er en økning på 15 prosent i forhold til i fjor.

– Sammenlignet med andre fylker er Østfold faktisk blant de fem beste fylkene i landet. Det er positive nyheter for et fylke som ellers kommer dårlig ut på statistikker som måler leseferdigheter og utdanning, sier bibliotekrådgiver Mona Ekelund i Østfold kulturutvikling i en pressemelding.

Gjennom de siste årene har folkebibliotekene i Norge arrangert en sommerleseaksjon for barn fra 1. til 7. klasse. Alle fylkene og 370 kommuner er med på denne leseaksjonen. I år er det lest over 1,1 million bøker i hele landet.

– Leser barn bøker, opplever de spenning, glede og humor, samtidig som de lærer mye om seg selv og omverdenen og opparbeider seg viktige leseferdigheter, mener rådgiveren.


Barn som deltar får dessuten premier underveis i leseløpet på biblioteket. Og lesingen bærer frukter.


– Lærere melder tilbake at mange elever har bedret leseferdighetene sine i løpet av sommermånedene. Og mange elever har kunnet vende tilbake til skolebenken med lange lister av leste bøker sammen med nyerfart leseglede, forteller Ekelund.

Sommerles i Østfold

Antall bøker lest i Østfold (76.500), fordelt på bibliotek:

  • Moss bibliotek: 12.101
  • Rygge bibliotek: 2646
  • Hobøl bibliotek: 1973
  • Råde bibliotek: 1927
  • Våler bibliotek: 659Artikkeltags

Kommentarer til denne saken