På hvert spillested skal et lokalt skolekorps delta på scenen, slik at forskjellige korps får sjansen til å vise seg fram i hver forestilling. Haldenseren Knut Nærum har skrevet teksten, som er varm og full av humor, og som hyller korpslivet i bygd og by.

Norges Musikkorps Forbund Øst jobber sammen med teaterinstitusjonene om å rekruttere skolekorps fra lokalmiljøene til forestillingen, heter det i en pressemelding.

Blant korpsene som melder sin interesse, velges det ut alt fra ett til tre korps pr. sted til å delta i forestillingen. Der det er flere enn ett skolekorps som plukkes ut, settes disse sammen til ett stort korps. Det gjør at det også er mulig for små skolekorps å bli med på dette. Korpsene deler på 20 prosent av billettinntektene på sitt spillested.

Thor Olav Fjellhøi, daglig leder i NMF Øst, er spent på samarbeidet og uttaler:

– Forestillingen er hyllest til korpsbevegelsen og en unik mulighet for korpsene til å kombinere spillingen med å være en del av en spennende teaterforestilling.

Når forestillingen kommer til et nytt spillested, fylles scenen med lokale korps. Det blir nye skolekorps på scenen hver eneste kveld, så hver forestilling blir unik.

Foreløpig premieredato er 21. september 2019, og originalproduksjonen gikk for fulle hus høsten 2017.