Nå hedres de med en helt spesiell utstilling i Galleri Hos Anette i Sarpsborg. Utstillingen åpner til lørdag og blir hengende fram til 22. april. Dette er siste gang Tores bilder vises i gallerisammenheng og samtidig første gang deres arbeider vises samtidig. Kunstnerne var nære venner og viktige inspirasjonskilder for hverandre. Begge var opprinnelig Oslogutter men møttes i Fredrikstad.

Ragnar (Joker) Pedersen (1942-2007) var vitsetegner og revyforfatter, og på utstillingen vil det være rene vitsetegninger og tegneseriestripper samt humorbøker. Joker var i en årrekke fast leverandør til en rekke ukeblader, aviser og til fagpresse. Han ga også ut flere pocketbøker med samlinger av egne vitsetegninger, ikke minst med motiver fra militærlivet.

– Hans vitser var alltid snille og fulle av crazy humor. Joker er dypt savnet men hans humor og slående tekster lever videre som klassikere, skriver kollega Gunnar Johnsen i en pressemelding.

Tore Bernitz Pedersen (1935-2015) var illustratør og bildekunstner. Han var en følsom og virtuos kunstner, med teknikken og håndverket på plass. Originaltegninger i blyant og penn, grafiske blad samt akvareller vises på utstillingen.