– Vi håper nå at målet for mange barn skolealder, vil være å besøke alle de syv museene innen skoleferien er over, melder Østfoldmuseene.

Årets museumsstafett byr på morsomme og lærerike opplevelser for alle, og her er det mye å velge i.

Ønsker man å dra tilbake til 1700-tallet, reis til kramboden på Fredrikstad Museum, løs alle oppgavene som finnes der - og få borgerbrev som kjøpmann i byen.

Hva med å prøve seg som heraldiker? Da må man ta turen til Borgarsyssel Museum i Sarpsborg der barna kan lage sin egen våpenbok med ulike våpenskjold.

Eller hva med å lage en egen arbeidende sprellemann? På museet i Moss kan barna velge mellom en glassblåser eller en møllearbeider – eller rett og slett tegne sin egen sprellemann etter egen fantasi.

Ute på Kystmuseet Hvaler kan barna bli kjent med sjømannen Hans og høre gode historier om livet til sjøs, men er man av den nysgjerrige typen, kan man reise til Haldenvassdragets Kanalmuseum og prøve seg som «forsker i mørket».

– Dette er noe av det barna kan oppleve i sommer, skriver Østfoldmuseene.

Barnas Museumsstafett startet lørdag 23. juni og pågår under skolens sommerferie.

Arbeid i Østfold og europeisk kulturarv

Arbeid i Østfold er felles tema for alle aktivitetene i årets Barnas Museumsstafett. Ved å delta på stafetten, vil barna få lære litt om arbeidsliv og ulike yrker på spennende måter.

– Vi har i tillegg latt oss inspirere av «Det europeiske kulturarvåret 2018» som også markeres i Østfold, og vi har brakt litt av verden inn i årets stafett. Når vi formidler kulturhistorien i Østfold, er det naturlig å se den i en større sammenheng, for samfunnet og arbeidslivet har gjennom hele historien blitt påvirket av strømninger utenifra, skriver museet, og lover flotte premier.