Vil ha flere opplysninger om Parkteatret

PARKTEATRET: Slik skal det bli når Parkteatret oppgraderes og tilbakeføres.

PARKTEATRET: Slik skal det bli når Parkteatret oppgraderes og tilbakeføres. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidstilsynet har bedt om flere opplysninger før de vil godkjenne planene for ombygging av Parkteatret.

DEL

Bystyret vedtok forprosjektet til Parkteatret og Samfunnsalen som nytt regionalt kulturhus i juni i år. Nå er prosjektet ute på anbud.

Men for å godkjenne planene har Arbeidstilsynet bedt om flere opplysninger om inneklima og ventilasjonen. De vil også ha endringer i forhold til krav om eget spiserom for ansatte, større handicap-toalett for ansatte og forhold rundt garderober og bøttekott.

– Det er ingen dramatikk i noe av dette. Vi sender svar til Arbeidstilsynet i dag, og regner med at det kommer til å gå greit, sier prosjektleder i MKEiendom, Bjørn Erik Haugmo.

– Når det gjelder ventilasjon, leverer vi i henhold til TEK 10, som er kravet. Vi må bare presisere det i søknaden. Vi gjør om et kontor til spiserom for de ansatte og tegner om litt slik at det blir større plass for HC-toalett. Ikke noe av dette gjør at prosjektet blir dyrere. Det er ikke uvanlig at man må tilpasse et prosjekt. Alt har vært oppe i AMU i Moss kommune og blitt godkjent, sier Haugmo.

Ute på anbud

Prosjektet ligger nå ute på anbud på nettstedet Doffin.

– Det blir spennende å se hvilke entreprenører som vil regne på det, og om prisene står i forhold til det vi mener prosjektet vil koste. Vi får fasiten om et par måneder, sier Haugmo, og tilføyer:

– Dette er en komplisert jobb.

Parkteatret er regulert til bevaring. Oppdraget fra bystyret er at særpreget ved den unike bygningen fra 1939 skal bevares og eventuelt tilbakeføres, spesielt i foajeområdet og i salen.

Politikerne bevilget opprinnelig en ramme på 159 millioner til regionalt kulturhus. Men underveis økte prislappen til 175 millioner. I vedtaket til bystyret heter det at investeringsrammen økes til 175 millioner ved at økningen på inntil 16 millioner løses i samarbeid med Pensjonskassen, som eier Samfunnshuset. Moss kommune skal ikke ha en høyere egenandel investering på 159 millioner kroner.

Arbeidet er planlagt å starte i januar 2018.

Artikkeltags