Hyller Leonard Cohen på Parkteatret

Eline Smith Rydningen, Øystein Sørensen og Kjersti Elvik skal fremføre "Leonard Cohen-some kind of a gipsy boy" på Parkteatret.

Eline Smith Rydningen, Øystein Sørensen og Kjersti Elvik skal fremføre "Leonard Cohen-some kind of a gipsy boy" på Parkteatret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange gode krefter går sammen om å hylle Leonard Cohen med en konsert på Parkteatret 19. mai.

DEL

– Jeg måtte ha med damer, sier musikeren Øystein Sørensen.

Han står bak ideen om å lage en Leonard Cohen-hyllest, etter at den canadiske artisten gikk bort i november i fjor. 19. mai spilles forestillingen "Leonard Cohen - some kind of gipsy boy" på Parkteatret.

– Det er noe med Cohen og damer. Lyden av Leonard Cohen er ofte lyden av damene. Mens Cohen nesten bare hvisker, sier Øystein Sørensen, som har fått med seg Kjersti Elvik og Eline Smith Rydningen på vokal.

Ni på scenen

Tittelen på forestillingen, "Some kind of gipsy boy", er hentet fra So long Marianne, og Sørensen lover både innslag av flamencodans og flamencogitar. Han har jobbet med Cohen-materiale i mange år i forestillingen "Cohen og flamenco".

– Men dette er noe annet og et større prosjekt, sier han.

I tillegg til de tre nevnte medvirker Kristian Frøland på trommer, Hanne Knutsen på dans, Arne Brunvoll på bass, Terje Norum på piano og keyborard, den svenske flamenco-gitaristen Robert Svärd på gitar og Liv Frengstad på cello. Totalt blir det ni utøvere på scenen, i tillegg til et lite kor på fire jenter.

– Dette teamet er satt sammen for anledningen, og vi har gått sammen om å lage showet, sier Sørensen.

– Vi fikk i oppdrag å finne våre topp ti Leonard Cohen-låter. Da lyttet jeg meg gjennom alt jeg fant. Det er musikk som griper meg veldig, smiler Eline Smith Rydningen.

Poesi

Kjersti Elvik sier hun først hørte på Cohen gjennom sin far:

– Men nå har jeg oppdaget han på nytt, og det er utrolig spennende. Det er ufattelig gøy å for eksempel høre Eline synge Famous blue raincoat. Man hører teksten på nytt og oppdager helt nye sider, sier Elvik, som også skal framføre tekst i forestillingen.

– Tekstene er viktige. Cohen var jo poet og forfatter lenge før han ble musiker. Dette blir hovedsakelig en konsert, men poesien er en viktig del av det hele, sier Øystein Sørensen.

Udødelig

De tre lover kjente sanger som Suzanne, First we take Manhattan, So long Marianne og Bird on a wire. Men også mer ukjente ting.

– Leonard Cohen kunne skrive 50-60 vers til en sang. Tekstene hans er udødelige. Han har vandret rent fysisk, men musikken er her for alltid, sier Øystein Sørensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken