Gå til sidens hovedinnhold

Populære spellemenn

Artikkelen er over 17 år gammel

De var riktignok litt sent ute med sin nyttårskonsert, Moss Spellemannskompani. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Det beviste de samspilte spellemennene i går.

Over 200 konsertgjengere hadde funnet veien til Kafé Frans og Jeg i Møllebyen i går ettermiddag. Det betyr at det var nærmere 300 mennesker til sammen på scenen og i salen under den forsinkede nyttårskonserten.
– Vi er veldig spente på om denne konserten blir så bra at vi kan gjøre dette til en tradisjon, sa dirigent og spellemann-ildsjel Otto Kiss før konserten i går.
Moss Spellemannskompani hadde i tillegg til en egen superflink rekruttgruppe, med seg både Cantato, RyggeMusikken, Oslo Trekkspillklubb og Afrika-gruppa UMOJA på konserten som og trakk til seg mange nysgjerrige kinogjengere.
Moss Spellemannskompani er det eneste i sitt slag i Østfold. De siste to årene har musikantene skiftet både navn og medlemmer. Nå har de blant annet fått med seg feler. Spellemannskompaniet deltar blant annet i distriktsmesterskap og Norgesmesterskap. Etter gårsdagens konsert kan vi vel og slå fast at de kommer til å by på flere nyttårskonserter i årene fremover også.