Både Moss og Dilling gjorde det skarpt under helgens mesterskap i Sandnes. Moss Spellemannskompani forsvarte fjorårets bronsemedalje med 2. plass i Gammeldans for klubb/orkester og 4. plass i Underholdningsmusikk. Baldrian band fra Dilling vant publikumsprisen, og trekkspillgruppa KiMaNi vant sølv i klassen Gammeldans for rene trekkspillgrupper.
- Han er flink, og hun er kjempegod!

Silje Marie Pollen og vennegjengen fra Moss Spellemannskompani holdt samling foran det store deltakergalleriet i hotellfoajeen før konkurransen. Her diskuterte de konkurrenter og strategi, og det lønte seg. Fredag var Spellemannskompaniet bare ett poeng fra å vinne klassen Gammeldans for klubb/ orkester.

SE FLERE BILDER HER

Sekretær Tom-Erik Pollen smiler fra øre til øre etter at det i helgen ble klart at Moss og Dilling har gjort et av sine beste norgesmesterskap.

Unge talenter

Moss Spellemannskompani springer ut fra Kulturskolen, hvor Heidi og Otto Kiss er lærere. Heidi Kiss er tidligere europamester med Oslo Trekkspillklubb, og har vært aktiv i over 30 år.
- Jeg vet ikke hvordan de gjør det, men Heidi og Otto har en unik evne til å finne og utvikle nye talenter, sier Tom-Erik Pollen.
Moss Spellemannskompani øver hver uke på Solli skole, og har norgesmesterskapet som årets høydepunkt. Også Baldrian Band og trekkspillgruppa KiMaNi består av elever fra Kulturskolen og medlemmer av kompaniet.
I tillegg til å være i norgestoppen med tradisjonell gammeldans, satser Moss Spellemannskompani alltid utradisjonelt i klassen Underholdningsmusikk.
- Vi liker å prøve ut nye ting, og blander gjerne sang, fløyte og fele med både klassisk musikk og gammeldans, forteller Tom-Erik.