Strikking er Heidis hemmelige våpen

RETT OG VRANG: Heidi Gjermundsen Broch finner ofte frem strikketøyet i garderoben.

RETT OG VRANG: Heidi Gjermundsen Broch finner ofte frem strikketøyet i garderoben. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Før hun skal inn på en scene griper Heidi Gjermundsen Broch til strikkepinnene.

DEL

– Strikking er veldig bra for å beholde roen og konsentrasjonen, særlig i pausene, smiler Råde-jenta før hun skal inn og synge ABBA, Bør Børson og Ungen for omkring 300 publikummere på Sarpsborg Scene.

– Det er en fin måte å holde distraksjoner borte fra hjernen på, sier hun og teller rette og vrange på et skjerf hun strikker. Det skal bli julepresang.

Heidi Gjermundsen Broch har tatt seg en pause fra de store oppsettingene. Men hun tar seg alltid tid til enkeltopptredener hjemme i Østfold og mener det er viktig med slike konserter for å holde stemmen i gang også i roligere perioder.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

– Å strikke slik gjør at jeg kan holde meg inne i bobla mi i pausen. Hvis jeg prater med noen, eller leser noe, så kan det få deg på andre tanker. Jeg har ikke tall på hvor mange gensere jeg har strikket i garderober rundt omkring, smiler hun.

Laura Nyro prosjekt i Oslo

Selv om hun har en liten pause så arbeider hun stadig med mindre prosjekter.

Ett slikt er prosjekt er presentasjonen av den amerikanske sangeren og låtskriveren Laura Nyro som Heidi skal fremføre på Det norske Teaters Bikuben 10. november.

– Laura Nyro er ikke kjent blant folk flest. Men på 1970-tallet var hun meget anerkjent i USA, fordi hun skrev sanger som andre artister ble kjente på. Jeg ble kjent med materialet hennes da jeg gikk på Liverpool-akademiet (LIPA), avslutter Heidi Gjermundsen Broch.

Artikkeltags